Home » Actueel » Alonso overwoog in 2017 te stoppen in F1

Alonso overwoog in 2017 te stoppen in F1

McLaren-coureur Fernando Alonso heeft in 2017 na dat seizoen overwogen een punt te zetten achter zijn Formule 1-carrière. Dat heeft de Spanjaard nu toegegeven. Het kostte Alonso veel moeite om motivatie te vinden bij de uitslaande problemen van McLaren Honda. Hij vond afleiding met zijn Indy 500-avontuur met McLaren en Andretti Autosport en hij liet zich aan het einde van het seizoen verleiden tot een test met een LMP1 Toyota, wat uiteindelijk resulteerde in een deelname aan het World Endurance Championship en de 24 Uur van Le Mans in 2018.

Alonso is gebrand op het behalen van de ‘Triple Crown’ van de autosport: het winnen van de Grand Prix van Monaco, de Indianapolis 500 en de 24 Uur van Le Mans. De Grand Prix van Monaco won hij al tweemaal, in 2006 en 2007. Hij kwam bij zijn debuut al dichtbij een overwinning in Indianapolis en met Toyota heeft hij in 2018, na het vertrek van Porsche, de beste kans die er is om de 24 Uur van Le Mans te winnen.

De uitdagingen buiten de F1 maakten dat hij onwillekeurig zijn opties woog toen zijn contract bij McLaren aan het einde van vorig jaar afliep.

“Ja, ik heb nagedacht over de mogelijkheid om over te stappen naar een andere klasse en te stoppen in de Formule 1”, stelt Alonso, “nadat ik vorig jaar de Indy 500 deed en ik terugkwam, waren er een paar races in Oostenrijk, Silverstone waarbij ik dacht: ‘misschien moet ik volgend jaar maar eens een andere klasse proberen. Ik zou me volledig kunnen richten op de Triple Crown en Indy en Le Mans doen. Misschien is dat het beste.”

“Maar ik vond dat het nog niet het goede moment was om uit te stappen. Niet nu, niet na die resultaten, niet met dit gevoel”, zegt hij, “ik wist dat ik er de rest van mijn leven spijt van zou hebben als ik dat zou doen en ik zou er de rest van mijn carrière een slechte nasmaak aan overhouden.”

“Dus ik wil zeker slagen. Er is unfinished business voor mij en McLaren.”

admin