Home » Reports » Barcelona test II: Round Up

Barcelona test II: Round Up

In de tweede week van wintertests in Barcelona werd het aantal ronden flink opgevoerd. De teams werkten aan hun laatste voorbereidingen voor de start van het seizoen en daarin werden voorzichtig de contouren duidelijk van de krachtsverhoudingen. Die leken aanvankelijk heel duidelijk in het voordeel van Mercedes te spreken, maar een sterk slot van Ferrari maakt dat het nog geen uitgemaakte zaak is. F1-Planet.com’s Stefan Zwinkels analyseert.

Na de eerste testweek in Barcelona was er veel te overdenken geweest: de ogenschijnlijke kogelvrije betrouwbaarheid van Mercedes, de lastige start en wisseling van de wacht bij Honda voor McLaren, de goede rondetijden, maar betrouwbaarheidstwijfels bij Ferrari en het sterke debuut van Haas – het was slechts een greep waarvan de tweede week moest uitwijzen of die constateringen uiteindelijk ook de conclusies zouden zijn. De teams zouden het aantal ronden in de tweede en laatste week flink opvoeren.

Het testseizoen telt dit jaar maar acht dagen, waardoor deze week de week zou zijn waarin alle routines van het Grand Prix-weekend weer zouden worden opgepoetst: pitstops geoefend en volledige racesimulaties zouden worden uitgevoerd. De aandacht van de teams verbreedde zich daarbij van volledige focus op de juiste werking van de auto en haar systemen in de eerste week naar de prestaties van de auto onder verschillende omstandigheden – brandstof, banden en setup. Onvermijdelijk ontstond daarbij een grotere variatie in rondetijden. Racesimulaties geven een beeld van de ontwikkeling van de rondetijden onder afnemende brandstofhoeveelheden en toenemende slijtage van de banden en elke ronde is daarbij een punt in een grote puntenwolk, waartussen de strategen van de teams tegenwoordig feilloos de lijnen weten te trekken.

De omstandigheden in Barcelona waren droog, maar niet geheel zonder uitdaging. Met een dagtemperatuur rond de 8′ C was het wat aan de koele kant en naarmate de dag vorderde nam de wind meestal flink toe, wat de handling van de auto’s bemoeilijkte. Ze waren echter wel stabiel, waardoor de teams de track time wel konden optimaliseren.

Mercedes’ coureurs noemden de start van de test met de W07 in de eerste week de beste start die ze ooit hadden meegemaakt met een nieuwe auto. In de tweede week zou het team die goede start doortrekken met opnieuw veel ronden op de klok. Het team hield vast aan haar strategie om beide coureurs dagelijks een dagdeel in actie te laten komen. Ze had zich in de eerste week nog niet aan de twee zachtste compounds gewaagd en hield daar ook in de tweede week aan vast: Nico Rosberg zette zijn snelste tijd van de week op maandag op de zachte band in 1:23.0. Een behoorlijke tijd gegeven het feit dat de meeste van Mercedes’ concurrenten toch zeker de supersofts nodig hadden om die tijd enigszins te kunnen benaderen. Het was een van de weinige momenten dat het team met weinig brandstof reed. In de middag reed ze steevast met veel brandstof en veelal met de medium of zachte band. In plaats van op de rondetijden, bracht ze gedurende de laatste week steeds weer nieuwe onderdelen op de auto. Op dinsdag was ze het eerste team dat een volledige racesimulatie wist af te leggen en dat toonde het vertrouwen dat ze heeft in de betrouwbaarheid van de auto.

Ferrari begon de week als het team dat in week 1 de snelste tijden had laten noteren, maar ook de nodige vraagtekens boven de betrouwbaarheid had. Die signalen werden sterker in het begin van de tweede testweek. Op dinsdag had Kimi Räikkönen de Ferrari aan de kant moeten zetten met een hydraulisch probleem. Op dinsdag wisselde het team zelfs de brandstoftank: een ongebruikelijke en ingrijpende aanpassing tijdens een testweek. Ook bij de klantenteams doken power unit problemen op: in totaal zouden er tot de tweede dag zo’n 9 issues zijn geweest bij Ferrari, Sauber, Toro Rosso en Haas. De laatste zou op dinsdag de eerste testdag moeten afschrijven door, naar verluidt een turboprobleem. Zelf ontkende ze in alle toonaarden, maar zeker is, dat als Ferrari betrouwbaarheidsproblemen heeft, ze nog maar heel weinig tijd heeft om ze op te lossen voor de start van het seizoen.

In het tweede deel van de week verliep het aanzienlijk soepeler. Het team kon beginnen aan de racesimulaties en deed, meestal tegen het einde van de ochtend, een aantal runs met weinig brandstof en precies daarin kwam aan het licht dat de SF16-H mogelijk meer in huis heeft dan ze tot nu toe heeft laten zien. Kimi Räikkönen zette op donderdag op de zachte band een 1:23.009 en reed daarmee een vergelijkbare ronde aan die van Rosberg op dinsdag. 0,013 zat er welgeteld tussen en deze rondetijd zei meer over de snelheid van de Ferrari dan de 1:22.765 die Räikkönen even later zette op de ultrasofts, want met het gegeven dat die in potentie tot 1,5 seconde sneller zijn dan de softs, was duidelijk dat die ronde nog niet op de limiet was. Räikkönen klaagde overigens over de gevoeligheid van die paarse band voor de wind, wat de beperkte winst van die band deze week enigszins verklaarde.

Williams hield in de eerste week een behoorlijk low profile, zodanig dat men zich afvroeg of het team niet zowel Force India als de beide Red Bull-teams voor zich moet dulden. In de tweede week stelde het team dat beeld bij. Valtteri Bottas reed op dinsdag de tweede tijd van de dag en was op dag 2 de snelste in 1:23.261. Later in de week verbeterde hij zich licht naar 1:23.229, maar dat was beide keren op de ultasofts en dus twee compounds zachter dan waarop Ferrari en Mercedes die rondetijden reden. Veelzeggender was wat dat betreft de 1:23.193 die Felipe Massa op de softs noteerde: die bevestigde dat Williams er wel degelijk dicht bij zit en Ferrari dit jaar slapeloze nachten kan bezorgen.

Red Bull Racing was positief gestemd na de eerste testweek, maar kon in de tweede week niet echt indruk maken. De Mercedes- en Ferrari-aangedreven teams balden wat dat betreft hun spieren in week 2 en daarmee werd het tekort aan vermogen van de Renault-motor zichtbaarder. De Renault V6-turbo is betrouwbaarder dan vorig jaar – het reed nagenoeg probleemloos, maar bleef op de softs wel zo’n 1,3 seconde verwijderd van de snelle tijden vooraan.

Toro Rosso deed het wat dat betreft beter. Het team van Max Verstappen onthulde op dinsdag de definitieve kleuren van de STR11 en werd in de tweede testweek het op één na meest productieve team van de pitstraat. Max en teamgenoot Carlos Sainz legden samen in vier dagen 602 ronden af en dat was maar zeventien ronden minder dan Mercedes. Met de snelheid zag het er prima uit. Carlos Sainz zette op de ultrasofts de vierde tijd van de week in 1:23.134, maar ook op de hardere banden kwam de Toro Rosso goed uit de verf: Sainz zette een 1:23.9 op de softs en bevestigde daarmee dat Toro Rosso momenteel tot de top-5 teams behoort.

Ze zal daarin de meeste concurrentie ondervinden van Force India, dat ongeveer op hetzelfde niveau presteert. Sergio Pérez en Nico Hülkenberg reden heel constant hun ronden in de tweede testweek, maar leken overwegend met meer brandstof rond te gaan dan de concurrentie en moesten toegeven aan Williams en Toro Rosso, waar het er in de eerste week nog heel wat beter uitzag voor het team. Destijds werd wel gezegd dat ze aan het sandbaggen was met weinig brandstof, maar dat werd door het team ontkend.

McLaren kende een moeilijke eerste testweek, maar kreeg in de tweede testweek een boost van een nieuwe en verbeterde Honda power unit. Die bracht n ieder geval meer vermogen en ook qua betrouwbaarheid ging het langzaam de goede kant op. Het team wist 453 ronden op de klok te brengen en zat daarmee in ieder geval in de voorste gelederen. Het team leek zich niet in te spannen om snelle tijden te zetten en bleef met een 1:24.7 op de supersofts op ongeveer 1,9 seconde van de kop, als je het afzet tegen de tijd die Sebastian Vettel op vrijdag reed op de supersoft. Dat verschil is wellicht wat overtrokken, maar feit blijft dat ze bij McLaren nog altijd een lange weg te gaan hebben.

Sauber bracht in Barcelona voor het eerst de C35 naar buiten en had in dat opzicht dus wat achterstand in de planning ten opzichte van de rest van de competitie. Het team bleef zich dan ook stoïcijns richten op het testen van de auto en liet snelle ronden op de zachtste compounds voorlopig aan zich voorbij gaan. Felipe Nasr’s beste tijd in 1:24.7 op de softs toont dat het team voorlopig nog ruwweg 1,7 seconde toegeeft op de kop.

Het team van Renault beleefde een uitdagend begin van de testperiode, maar ‘Enstone’ begon haar weg met de Renault technologie al snel weer te vinden. Het team reed in de tweede testweek 433 ronden en kon relatief probleemloos werken aan verbeteringen. De power unit heeft wat dat betreft echt nog een flinke achterstand. Magnussen’s 1:23.9 op de supersofts geeft daar in ieder geval de hoop dat ze in het komende seizoen om de punten kan gaan strijden.

Haas verbaasde vriend en vijand met de snelheid die ze in haar eerste week liet zien als volledig nieuw team, maar in de tweede week zou ze toch niet ontkomen aan de onvermijdelijke kinderziekten: het is een volledig nieuw team, wat maakt dat ze haar weg in de complexe F1-technologie nog moet vinden. Vooral het anticiperen en snel kunnen reageren op problemen is iets wat ervaring vergt en het zal tijd vergen voor het team die routines heeft opgebouwd. De issues met het brake-by-wire, die Romain Grosjean op donderdag twee keer in het grind deden belanden, waren wat dat betreft tekenend, maar sprekend voor het team is dat ze de issues voor de laatste testdag alweer wist te verhelpen.

Manor, ten slotte, blijft stappen maken. Ze zal nog steeds in de achterste regionen rijden, maar is al lichtjaren verder dan ze in de afgelopen jaren was. Het beperkte aantal ronden, slechts 237 over vier dagen, toont dat het nog niet op rolletjes loopt. Ze verloor op dag 1, 3 en 4 veel tijd en reed nooit meer dan 79 ronden op een dag.Vooral Rio Haryanto moest veel geduld betrachten op de twee dagen dat hij in actie kwam. Het team heeft een volledig nieuwe auto neergezet waarmee ze flinke stappen voorwaarts kan maken, maar heeft als gevolg daarvan nog veel te leren van het eigen concept.

Het blijft met maar acht dagen van actie lastig om vergelijkingen te maken, maar door de veelal constante prestaties en het feit dat er bijna zonder uitzondering veel werd gereden door de teams, maakt toch dat we langzaam maar zeker een beeld krijgen van waar de teams bij benadering staan. De lat ligt in 2016 hoe dan ook aanzienlijk hoger en het pleit voor teams als Haas en Manor dat ze nu al heel behoorlijk mee kunnen komen. De betrouwbaarheid is in 2016 zienderogen beter dan vorig jaar, waarmee het nog meer van belang zal zijn om je auto op orde te hebben en de kansen die je krijgt te verzilveren. De strijd vooraan belooft er in het seizoen 2016, met de stappen die Ferrari heeft gezet, in ieder geval niet minder om te worden. De échte antwoorden volgen over twee weken in Melbourne. SZ

Barcelona test II – Circuit de Catalunya – 1-4 maart 2016

Pos. Coureur Team Tijd Ronden Band
1 Kimi Räikkönen Ferrari 1.22.765 208 Ultrasoft
2 Sebastian Vettel Ferrari 1.22.852 293 Supersoft
3 Nico Rosberg Mercedes 1.23.022 324 Soft
4 Carlos Sainz Toro Rosso Ferrari 1.23.134 296 Ultrasoft
5 Felipe Massa Williams Mercedes 1.23.193 248 Soft
6 Valtteri Bottas Williams Mercedes 1.23.229 231 Ultrasoft
7 Nico Hülkenberg Force India Mercedes 1.23.251 258 Ultrasoft
8 Max Verstappen Toro Rosso Ferrari 1.23.382 303 Ultrasoft
9 Lewis Hamilton Mercedes 1.23.622 295 Soft
10 Sergio Pérez Force India Mercedes 1.23.721 188 Supersoft
11 Kevin Magnussen Renault 1.23.933 245 Supersoft
12 Daniel Ricciardo Red Bull TAG Heuer 1.24.427 258 Soft
13 Jenson Button McLaren Honda 1.24.714 240 Ultrasoft
14 Fernando Alonso McLaren Honda 1.24.735 211 Soft
15 Felipe Nasr Sauber Ferrari 1.24.760 219 Soft
16 Jolyon Palmer Renault 1.24.859 187 Soft
17 Pascal Wehrlein Manor Mercedes 1.24.913 127 Ultrasoft
18 Marcus Ericsson Sauber Ferrari 1.25.031 185 Soft
19 Daniil Kvyat Red Bull TAG Heuer 1.25.049 190 Soft
20 Romain Grosjean Haas Ferrari 1.25.255 143 Soft
21 Esteban Gutierrez Haas Ferrari 1.25.422 48 Supersoft
22 Rio Hayanto Manor Mercedes 1.25.899 103 Ultrasoft

 

Aantal ronden per team

Team Type Ronden
Mercedes W07 619
Toro Rosso Ferrari STR11 602
Ferrari SF16-H 502
Williams Mercedes FW38 479
McLaren Honda MP4-31 453
Red Bull TAG Heuer RB12 448
Force India Mercedes VJM09 446
Renault R.S.16 433
Sauber Ferrari C35 406
Manor Mercedes MRT05 237
Haas Ferrari MRT05 193

Lees de reports van elke testdag
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4

 sz1 Stefan Zwinkels is sinds 2001 Hoofdredacteur van F1-Planet.com.
admin