Home » Actueel » Carey: “Standaardisatie onderdelen een reële mogelijkheid”

Carey: “Standaardisatie onderdelen een reële mogelijkheid”

De Formule 1 zou op termijn meer onderdelen kunnen standaardiseren in een poging om de kosten in de sport te beperken. Dat stelt F1 CEO Chase Carey. Een van de belangrijkste bevindingen van de nieuwe F1-baas is de grote verscheidenheid in budgetten en uitgaven van F1-teams. De nieuwe eigenaar stelt zich tot doel een duurzaam deelnemersveld te garanderen. De weg van standaardisatie van onderdelen die nu nog door teams of motorfabrikanten zelf worden ontwikkeld is daarbij een van de maatregelen die worden overwogen.

“Er zijn vele wegen om er te komen”, stelt Carey, “of dat nu kostenplafonds zijn of andere manieren om de belangrijkste onderdelen van de auto aan te pakken.”

“Het is niet ons doel om de auto te standaardiseren – wij denken dat het heel belangrijk is om eem sport te hebben die competitie is die hand in hand gaat met de allernieuwste technologieën.”

“We willen de auto’s niet vereenvoudigen, maar ik denk wel dat we onderdelen kunnen standaardiseren.”

Carey stelt dat het voor de F1 als geheel belangrijk is dat de verschillen tussen teams worden verkleind.

“We kijken zeker naar manieren om te reguleren wat een aantal teams in het bijzonder uitgeven om de financiële staat van de business als geheel te verbeteren, iedereen in staat te stellen ervan te profiteren en ook de competitie te verbeteren.

“Een  van de uitdagingen die we vandaag de dag hebben is dat er een handvol teams is die duidelijk op een heel ander niveau uitgeven dan de andere en dat kun je zien aan de resultaten op het circuit.”

“Dus als we de kosten in een situatie kunnen brengen waarin ze vergelijkbaarder zijn of gelijk aan de anderen, dan kan dat de competitie verbeteren en de business als geheel veel beter maken.”

Carey stelt dat F1 Management met de teams deze zomer voorgesprekken heeft gevoerd om de mogelijkheden te bespreken.

“We zijn dat proces gestart met de teams, dus we hebben wat voorbesprekingen gehad. Er zijn een aantal grote onderdelen bij betrokken, zoals de motor. dat is waarschijnlijk het meest complexe onderdeel van de auto.”

“Het is zeker ons doel om die kosten aan te pakken en wij denken dat de sport daar op veel niveaus van zal profiteren.”

Carey onthulde dat zijn team op nog een ander gebied actief is geweest. Liberty Media heeft in haar eerste maanden als eigenaar van de F1 een uitstaande schuld van $1 miljard gesaneerd.

“We hebben met succes een dure schuld van $1 miljard weggewerkt en onze resterende schuld geherwaardeerd. We hebben daarnaast verbeterde ratings gekregen van ratinginstanties. Het gecombineerde effect zal een reductie tot $90 miljoen aan rente per jaar zijn.”

, “We’ve successfully eliminated an expensive $1-billion tier of debt, repriced our remaining debt, and have also received upgrades from the ratings agencies. The combined effects of which will be to reduce annual interest expense by up to $90-million going forward.”

Tegelijkertijd breidde ze het personeelsbestand van Formula One Management fors uit.

“Het personeelsbestand was zo’n 70-75. Dat hebben we nu waarschijnlijk verdubbeld en we breiden nog steeds uit. We hebben een aantal senior medewerkers aangetrokken, maar het team nog niet volledig opgebouwd.”

Met grote evenementen zoals F1 Live in Londen en een grotere digitale aanwezigheid wil Carey de F1 sterker op de kaart zetten.

“We hebben evenementen als F1 Live gehasd en ik denk dat dat het soort evenementen is dat belangrijk voor ons is om meer interactie met de fans te hebben, actiever en breder.”

“We zijn samenwerkingen aangegaan met digitale partners. We hebben nu niet het juiste digitale platform, dus dat is een investering dien we doen. In de komende maanden gaan we de plannen daarvoor verder verfijnen.”

“Ik denk dat we ons breed hebben georiënteerd, maar ik denk dat ik ook al heb gezegd dat er veel planning en budgetteren aan vooraf gaat en we zijn nog steeds bezig metbhetbaannemen van mensen. Drie of vier maanden geleden waren we met z’n drieën of vieren in een tijdelijk kantoor. De plannen zullen zeker verfijnd worden tussen nu en het einde van het jaar”, verzekert Carey.

 

 

admin