Home » Actueel » Coureurs verdeeld over bandenstrategie voor Maleisië

Coureurs verdeeld over bandenstrategie voor Maleisië

De F1-coureurs zijn verdeeld over de te kiezen bandenstrategie voor de Grand Prix van Maleisië, die over anderhalve week wordt verreden op Sepang International Circuit. Voor de voorlopig laatste race in Kuala Lumpur neemt bandenfabrikant Pirelli de drie compounds uit het midden van haar bereik mee: de witte P Zero Medium, de gele P Zero Soft en de rode P Zero Supersoft.

Van de 13 sets droog weer banden moet elke coureur drie sets verplicht aanhouden: een van elke compound die Pirelli meeneemt. De twee hardste moeten worden gereserveerd voor de race, waarvan één set verplicht moet worden gebruikt. De zachtste – de supersoft in dit geval – moet worden gereserveerd voor Q3 van de kwalificatie. Coureurs die Q3 niet halen krijgen de set terug voor de race. Voor de overige tien sets hebben de coureurs vrije keuze uit de drie beschikbare compounds.

Hoewel de Supersoft steevast de meest geselecteerde band is, hebben de coureurs gekozen voor verschillende samenstellingen van hun beschikbare bandensets voor het weekend. Pirelli verscheept 167 sets Supersoft (64%) naar Maleisië naast 70 sets Soft (27%) en 23 sets Medium (8%).

De meest offensieve strategie werd gekozen door de coureurs van Williams en McLaren. Felipe Massa, Lance Stroll, Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne kozen elk 10 sets Supersoft, 2 sets Soft en alleen de verplichte set Medium. Mercedes is een van de teams met de meest behoudende bandenstrategie: Valtteri Bottas kiest daar voor 7 sets Supersoft, 4 sets Soft en 2 sets Medium. Diezelfde strategie werd gekozen door Marcus Ericsson en Romain Grosjean. Lewis Hamilton heeft één set meer van de Supersoft en alleen de verplichte set Medium banden.

Ferrari koos net een stap aanvallender. Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen hebben in Sepang 9 sets Supersoft tot hun beschikking naast 3 sets Soft en 1 set Medium. Diezelfde strategie heeft ook Max Verstappen. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo heeft daarmee vergeleken 1 set meer van de Soft ten koste van 1 set Supersoft.

De reden voor de verdeeldheid lijkt te liggen in de twijfel bij de teams of de Supersofts het in warme omstandigheden lang zullen volhouden op het relatief ruwe asfalt van het Sepang International Circuit. De banden krijgen het relatief zwaar te verduren met de vele momenten waarop de coureurs hard in de ankers moeten en de hoge krachten die door de banden worden gejaagd, vooral in het middengedeelte van de baan.

Alle bandenselecties voor de Grand Prix van Maleisië op een rij:

admin