Home » Actueel » Ferrari versterkt kwaliteitsafdeling

Ferrari versterkt kwaliteitsafdeling

Ferrari heeft haar kwaliteitsafdeling versterkt met de komst van metaal- en chemiedeskundige Maria Mendoza. Dat is op woensdag duidelijk geworden. Na de problemen van het team in Maleisië zwoer Ferrari President Sergio Marchionne in te zullen grijpen en de kwaliteitsafdeling te zullen reorganiseren. Over de aard van die ingreep bestond onduidelijkheid. Technisch Directeur Mattia Binotto zei dat het ging om een al geplande versterking, niet om een paniekreactie.

“Wat we overwegen, iets dat al gepland was, is om onze kwaliteitsafdeling te verbeteren”, zei Binotto, “onze kwaliteitsafdeling zal worden en is al versterkt en dat zijn de wijzigingen waar onze voorzitter op doelde.”

Kwaliteit moet volgens Marchionne weer voorop komen te staan bij het team. Dat was in de afgelopen jaren onder de lang verplichte bevriezing van de power units wat naar de achtergrond gedrukt. Dit jaar mogen F1-teams weer vrijuit innoveren aan hun motoren, zij het binnen de gestelde grenzen van de Technische Reglementen die een maximum aantal power unit onderdelen per coureur per seizoen voorschrijven.

“We moeten ons weer meer gaan toeleggen op de kwaliteit van de onderdelen die naar de F1 komen. Het is een probleem dat we waarschijnlijk hebben genegeerd in de loop der tijd omdat het nooit echt belangrijk was”, zei Marchionne, die aangaf dat een bougie ter waarde van slechts € 59 de oorzaak was geweest van het uitvallen van Sebastian Vettel in Suzuka. Een breuk in de bougie belemmerde de ontsteking.

Maria Mendoza is afkomstig van de kwaliteitsafdeling van de motoren voor passagiersvoertuigen van FIAT, het concern waarvan Ferrari onderdeel is en waarvan Marchionne topman is. Ze begon daar in 2008 als kwaliteitsspecialist en is sinds 2013 team lead kwaliteit voor passagiersvoertuigen.

 

admin