Home » Actueel » Gasly hoopt op kans bij Toro Rosso

Gasly hoopt op kans bij Toro Rosso

Red Bull-talent Pierre Gasly heeft bevestigd dat hij een stap dichterbij een debuut in de Formule 1 is gekomen. De 21-jarige Fransman is favoriet om in te stappen bij Toro Rosso als Carlos Sainz, zoals vermoedelijk later deze week zal worden bevestigd, op huurbasis vertrekt naar Renault. Gasly is al reservecoureur bij het Italiaanse team en maakt momenteel een sterke fase door in de Super Formula in Japan, waar hij in het afgelopen weekend een tweede overwinning liet bijschrijven in Autopolis.

De transfer van Sainz zou volgens de laatste berichten nog deze maand afgerond kunnen worden, zodat hij al in de Grand Prix van Maleisië in de Renault zou kunnen zitten. Gasly hoopt dat de kans, waarover druk wordt gespeculeerd, realiteit wordt.

“Yeah, ik weet dat er wat dingen gaande zijn op dit moment”, zei Gasly in een reactie, “we zullen in de komende dagen gaan zien wat er gaat gebeuren. Voor mij zou het geweldig zijn. Het is altijd mijn droom geweest en ik heb er heel hard voor gewerkt om hier te komen.”

“Ik push nog steeds elke dag om het te laten lukken. Voor mij zou het ongelooflijk zijn.”

“Dit weekend wil ik mij concentreren op mijn weekend en mijn uiterste best doen. We hebben nu maar een paar dagen tot de volgende race. Maleisië komt er al snel aan. Laten we zien hoe het loopt. Hopelijk kan ik er dan bij zijn.”

 

Gasly was heel blij met zijn zege in Super Formula, wat zijn carrière een belangrijke boost geeft.

“Het voelt geweldig. De tweede overwinning op rij en het is het vijfde weekend van het seizoen. Het is gewoon geweldig. Ik heb heel hard gewerkt met het team om beter te worden en het harde werken begint zich uit te betalen, dus ik ben heel blij en begin Super Formula steeds leuker te vinden.”

“Ik weet dat het geweldig is als je de performance hebt en je voor de topposities kunt vechten. Natuurlijk ga je dan nog meer genieten van het racen. Het is een geweldig weekend geweest.”

“Ik denk dat er nog steeds dingen zijn die we kunnen verbeteren, maar om op voor de tweede keer op deze plek te finishen en een tweede overwinning op rij te behalen, is geweldig.”

Of Gasly’s seizoen in Super Formula een vervolg krijgt, valt te bezien. De volgende race in Super Formula vindt plaats in Sugo in het weekend voorafgaand aan de Grand Prix van Maleisië. De seizoensfinale in Suzuka vindt vervolgens plaats op 22 oktober, tegelijkertijd met de Grand Prix van de VS.

admin