Home » Reports » GP van Hongarije: Vettel leidt Ferrari-dubbel, Verstappen raakt Ricciardo

GP van Hongarije: Vettel leidt Ferrari-dubbel, Verstappen raakt Ricciardo

Sebastian Vettel heeft op zondag op de Hungaroring in een zinderende race met Mercedes een dubbelzege ingeleid voor Ferrari. De Duitser bleef zijn titelconcurrenten en zijn teamgenoot Kimi Räikkönen ondanks stuurproblemen voor waardoor hij zijn lijnen moest aanpassen. Lewis Hamilton zette volle druk op de rode bolides, maar kon weinig uitrichten en moest daarop zijn belofte aan teamgenoot Valtteri Bottas inlossen om zijn positie terug te geven. Max Verstappen raakte betrokken in een controversiële crash met zijn teamgenoot, die hem een 10 seconden stop and go penalty kostte. Hij herstelde zich daar fenomenaal van om in de slipstream van de Mercedessen als vijfde te finishen.

De euforie en de opluchting waren groot toen Sebastian Vettel het vizier open kon zetten en op de Ferrari zijn eerste overwinning in twee maanden kon vieren. Het was een uiterst zwaar bevochten race over zeventig loodzware ronden geweest. Hij had er heel diep voor moeten gaan, moeten omgaan met stuurproblemen die ervoor zorgden dat hij de curbstones moest vermijden terwijl achter hem zijn concurrenten als in een wildevlucht in de achtervolging waren en de druk steeds verder opvoerden. Hij hield het vol en kon, als enige coureur in vrije lucht, net genoeg marge houden om zich hen van het lijf te houden.

Het was dat zinderende scenario van de Grand Prix van Hongarije, dat je ronde na ronde op het puntje van je stoel hield, de ogen gericht op het duel met slechts een kortstondige, haastige blik op de verschillen en rondetijden. Die intensiteit was er vanaf het aller eerste moment dat de lichten uitgingen boven de van de warmte trillende lucht boven het asfalt, dat 57’C was.

Bij de start kwamen de beide Ferrari’s goed van hun plek. Kimi Räikkönen kwam vanaf de tweede plaats net iets beter weg dan Sebastian Vettel, maar de Duitser had net genoeg marge om voorlangs naar de ideale lijn te trekken en vóór de Fin de eerste bocht in te duiken. Achter hen had Max Verstappen een goede start en dook links aan de buitenkant naast de Mercedes van Lewis Hamilton. De Nederlander zat op goede koers om de vierde plaats over te nemen, maar moest meer dan hij verwachtte in de remmen om Räikkönen te vermijden op de curb. Dat kostte hem snelheid in de run naar Turn 2 en dat gaf Daniel Ricciardo de kans om aan de buitenkant langszij te trekken. De Australiër hoopte zijn teamgenoot langs de buitenkant voorbij te gaan. Verstappen bevond zich aan de binnenkant echter op het vuile deel van de baan en verremde zich. De Red Bull raakte daarop uit balans en onderstuurde in de flank van de zusterauto. De klap zorgde voor grote schade bij Ricciardo, die door een hydraulisch lek een bocht later zou spinnen over zijn eigen vloeistoffen en de strijd moest staken. Het incident werd door de woeste Australiër hoog opgenomen en dat deden ook de stewards, want de crash kwam Verstappen op een uitzonderlijk hoge straf te staan van 10 seconden stop & go.

Het ongeval bracht gedurende drie ronden de safety car uit. Bij de herstart namen de Ferrari’s al vroeg afstand van de concurrentie. Lewis Hamilton probeerde snel voorbij Verstappen te raken, maar de Nederlander pareerde de aanval bij Turn 1 sterk. Er restte de Engelsman niet veel keuze dan achter de Red Bull gas terug te nemen als hij niet al vroeg in de race de supersofts wilde opofferen. Vettel consolideerde de leiding  met Räikkönen op anderhalve seconde daarachter. Valtteri Bottas op de derde plaats miste in de beginfase op de supersofts ritme om de Ferrari’s te bedreigen.

Het zou echter niet de ‘easy breeze’ worden voor de Ferrari’s die Lewis Hamilton vooraan had voorspeld. Een iets te wilde beginfase van Vettel zorgde voor stuurproblemen de door het team met argusogen werden gevolgd. Ze moesten hem instrueren om de curbstones te vermijden en daardoor zouden zijn concurrenten systematisch dichterbij komen. Kimi Räikkönen begon na achttien ronden zichtbaar tijd van de marge van 2,9 seconden af te snoepen.

De Mercedessen doken als eerste de pits in. Bottas was in ronde 31 de eerste die naar de zachte band wisselde, Hamilton volgde een ronde later. De wissel naar de softs was de troef voor Hamilton en Bottas. Op die band waren ze in de trainingen al bloedsnel geweest en ook nu vonden ze veel snelheid op de gele band. Ze konden het gat met de Ferrari’s er zienderogen mee dicht rijden. Het team besloot een gefrustreerde en door radioproblemen geplaagde Lewis Hamilton de kans te geven om de Ferrari’s aan te vallen en vroeg Bottas plaats te maken. Hamilton passeerde zijn teamgenoot bij het ingaan van ronde 45 en antwoordde direct met een lage 1:21 om het gat naar de achtervleugel van Räikkönen dicht te rijden. Hij voerde de druk langzaam maar zeker op, maar de wake van de auto en de gevolgen van het dicht volgen van een tegenstander op de temperaturen van de banden en de motor maakte dat hij voorzichtig te werk moest gaan. Toen hij in ronde 59 in DRS-bereik kwam, werd zichtbaar wat het effect is van de luchtverstoring als je op de limiet een voorligger opjaagt. Hamilton ging wijd bij Turn 4 en moest iets van het momentum inleveren. In het vervolg zou hij de Ferrari’s nooit meer echt kunnen bedreigen.

Ferrari kwam voor een dilemma te staan: de snellere Räikkönen Vettel te laten passeren om de overwinning veilig te stellen óf de Fin de buffer te laten zijn tussen de kampioenschapsleider en de snel naderende Mercedessen. Het team besloot met het zweet op het voorhoofd de situatie aan te zien en vast te houden aan de ambitie om maximaal te scoren in het kampioenschap.

Max Verstappen besloot na het horen van de penalty lang door te rijden op de supersofts. De Nederlander reed nog tien ronden door toen de beide Ferrari’s in ronden 33 en 34 naar de pits ging en had een marge van 10 seconden toen hij de tijdstraf en zijn bandenwissel inloste in de pits. Hij kwam als vijfde terug op de baan, maar had het bit tussen de tanden. Ronde na ronde was hij de snelste coureur op de baan en reed binnen dertig ronden een marge van 12 seconden weg ten opzichte van Valtteri Bottas. Hij kwam vier ronden voor de finish binnen DRS-bereik en leek de Fin te kunnen bedreigen, maar een momentje bij de chicane maakte dat hij de aansluiting toch net verloor.

Vooraan weerstonden Vettel en Raikkonen de druk. Lewis Hamilton, inmiddels weer met radiocontact met de pitmuur, moest de belofte inlossen die zijn team had gedaan aan Bottas toen ze Hamilton de kans gaven om de Ferrari’s aan te vallen: in de laatste ronde maakte de Engelsman alsnog snel plaats om Bottas de gang naar het podium te gunnen. Mercedes verkoos daarmee teamspirit voorlopig boven titelambities van Hamilton. Vettel loopt daardoor met zijn overwinning 13 punten uit in de titelstrijd en komt nu op een voorsprong van 14 punten ten opzichte van Hamilton.

Achter de kop met de aanstormende Verstappen haalde Fernando Alonso de zesde plaats voor McLaren. De Spanjaard liet een frustrerende periode achter zich en zette in de laatste ronde nog de snelste rondetijd in de race. Bij terugkeer in de pits stond er een strandstoel voor hem klaar: de F1 gaat de zomerbreak in en keert over vier weken terug op Spa-Francorchamps.


Grand Prix van Hongarije
Ronde 11
Hungaroring. Boedapest
Lengte: 4,381 – 70 ronden

zondag 30 juli 2017

Race


Baantemperatuur:  55’C
Luchttemperatuur: 30’C

PosCoureurTeamTijd
1Sebastian VettelFerrari1:39:46.713
2Kimi RäikkönenFerrari+0.908
3Valtteri BottasMercedes+12.462
4Lewis HamiltonMercedes+12.885
5Max VerstappenRed Bull TAG Heuer+13.276
6Fernando AlonsoMcLaren Honda+1:11.223
7Carlos SainzToro Rosso Renault+1 lap
8Sergio PerezForce India Mercedes+ 1 ronde
9Esteban OconForce India Mercedes+ 1 ronde
10Stoffel VandoorneMcLaren Honda+ 1 ronde
11Daniil KvyatToro Rosso Renault+ 1 ronde
12Jolyon PalmerRenault+ 1 ronde
13Kevin MagnussenHaas Ferrari+ 1 ronde
14Lance StrollWilliams Mercedes+ 1 ronde
15Pascal WehrleinSauber Ferrari+ 2 ronden
16Marcus EricssonSauber Ferrari+ 2 ronden
17Nico HulkenbergRenaultronde 68
RPaul di RestaWilliams Mercedesronde 61
RRomain GrosjeanHaas Ferrarironde 21
RDaniel RicciardoRed Bull TAG Heuerronde 1


Standen

2017 Drivers’ Championship
Stand na ronde 11

NoCoureurTeamPunten
1Sebastian VettelFerrari202
2Lewis HamiltonMercedes188
3Valtteri BottasMercedes169
4Daniel RicciardoRed Bull TAG Heuer117
5Kimi RäikkönenFerrari116
6Max VerstappenRed Bull TAG Heuer67
7Sergio PérezForce India Mercedes56
8Esteban OconForce India Mercedes45
9Carlos SainzToro Rosso Renault36
10Nico HülkenbergRenault26
11Felipe MassaWilliams Mercedes23
12Lance StrollWilliams Mercedes18
13Romain GrosjeanHaas Ferrari18
14Kevin MagnussenHaas Ferrari11
15Fernando AlonsoMcLaren Honda10
16Pascal WehrleinSauber Ferrari5
17Daniil KvyatToro Rosso Renault4
18Stoffel VandoorneMcLaren Honda1

2017 Constructors’ Championship
Stand na ronde 11

NoTeamPunten
1Mercedes357
2Ferrari318
3Red Bull TAG Heuer184
4Force India Mercedes101
5Williams Mercedes41
6Toro Rosso Renault39
7Haas Ferrari29
8Renault26
9McLaren Honda11
10Sauber Ferrari5
admin