Home » Reports » GP van Spanje: Hamilton snelste na incidentrijke dag

GP van Spanje: Hamilton snelste na incidentrijke dag

Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft op vrijdag een incidentrijke dag van vrije trainingen als snelste afgesloten. De Engelsman zette in de tweede vrije training op de zachte banden een 1:18.259. Daarmee bleef hij de beide Red Bulls van Daniel Ricciardo en Max Verstappen voor. Verstappen gaf uiteindelijk op supersofts met de derde tijd een halve seconde toe op de Mercedes. Ricciardo herstelde zich met de tweede tijd sterk van een crash in de eerste vrije training.

Na de eerste overzeese Grands Prix zette de Formule 1 deze week weer voet op Europese bodem voor de start van het Europese seizoen. De Grand Prix van Spanje vormt traditioneel het eerste ijkmoment in het lopende seizoen voor de teams. Ze keren terug op Circuit de Barcelona-Catalunya, waar ze gedurende de winter intensief testten en kunnen daardoor de verbeteringen goed vergelijken met de eerder verzamelde data. Niet voor niets is dit de plek waar de meest significante chassis upgrades van het jaar worden gebracht, de eerste verbeteringen waaraan de team sinds de vroege resultaten van de wintertests hebben gewerkt.

Voor de coureurs wachtte daarom op vrijdag een intensief programma om naast de reguliere voorbereidingen ook de effecten van de upgrades in kaart te brengen. Het Circuit de Catalunya-Barcelona is meer dan bekend terrein. Gedurende de winter legden ze hier honderden ronden af en dus bergt de baan weinig geheimen meer in zich. Toch blijft het een uiterst technische baan, die de stabiliteit en dynamiek van de auto tot het uiterste op de proef stelt. Een veel bevestigde autosportwijsheid is dat een auto die het in Barcelona goed doet, er gedurende het gehele seizoen goed voor staat.

Met dat als gegeven zou het feit dat Mercedes in beide trainingen de macht greep, geen wenkbrauwen doen fronzen. Het team heeft weliswaar een aantal moeilijke races achter de rug, maar niemand in de F1 twijfelde eraan dat het vooral te wijten was aan specifieke omstandigheden in de races en op de circuits en het team wel degelijk in potentie de sterkste auto heeft of daar in ieder geval heel dicht tegenaan zit. Lewis Hamilton zou uiteindelijk in 1:18.259 de macht grijpen in FP2 nadat Valtteri Bottas FP1 als snelste had afgesloten.

Bottas concentreerde zich in de eerste vrije training sessie op het rijden met de zachte band en het in kaart brengen van de ontwikkeling van de grip in verschillende fasen. Daarbij bouwde hij de snelheid systematisch op, van 1:18.695 tot een 1:18.148 later in de sessie. Saillant was dat de Fin op dat moment al tien ronden had gereden op zijn zachte banden. Zijn teamgenoot Lewis Hamilton startte op de zachte band, maar wisselde vervolgens naar de medium band. Op die banden zou hij de rondetijden van Bottas niet meer matchen. Zijn 1:18.997 uit zijn eerste zou echter goed genoeg zijn om de tweede tijd te behouden.

Dat was voornamelijk toe te schrijven aan een relatief onbeduidende start van de Ferrari’s. Kimi Räikkönen opende in zijn eerste stint op de zachte banden in 1:20.262, maar in het vervolg zou hij noch Vettel zichtbaar aanzetten. Het team was druk doende om de impact van de nieuwe innovaties in kaart te brengen, waaronder de aan de halo bevestigde zijspiegels. Vettel zou als voorste van de twee na een run op de supersofts op 0,9 seconde als derde eindigen.

Achter hem eindigde Max Verstappen de sessie als vierde. Evenals Hamilton reed Verstappen lange tijd op de medium band en kwam daarop aanvankelijk niet hoger dan de zevende tijd, maar na de wissel naar soft in het laatste half uur werkte hij zich op tot 1:19.187 op net iets meer dan een seconde van de tijd van Bottas.

De sessie markeerde de terugkeer achter het stuur tijdens een Grand Prix-weekend van Robert Kubica sinds zijn laatste race in Abu Dhabi 2010. De reserverijder van Williams nam het stuur over van Sergey Sirotkin en maakte een solide indruk, al had hij evenals veel coureurs een spin bij Turn 13 als gevolg van de opstekende wind. Kubica kon echter geen wonderen verrichten. De Williams was in FP1 duidelijk de zwakste van de tien auto’s en hij eindigde de sessie als 19e, wel ruim 1,3 seconde voor teamgenoot Lance Stroll.

De eerste vrije training begon onder stabiele omstandigheden. Bij 19’C luchttemperatuur en 32’C baantemperatuur en een windsnelheid van 2,5 km/u kon het bijna niet beter beginnen, maar gedurende de sessie zou de wind met vlagen snel in kracht toenemen tot op momenten zelfs 11 km/uur. Dat zou de coureurs opbreken, want ze kregen daardoor steeds meer te maken plotselinge windvlagen die de balans van de auto verstoorde. Het zorgde voor veel kleine uitstapjes en daarbij ook enkele grote.

Fernando Alonso was de eerste die bij Turn 5 kortstondig naast het asfalt ging, niet veel later gevolgd door een spin van Sebastian Vettel bij het uitkomen van Turn 13. Vrijwel op datzelfde moment spinde Valtteri Bottas bij Turn 10. Marcus Ericsson spinde bij Turn 8, terwijl Brendon Hartley de Toro Rosso verloor in de langgerekte Turn 3 en een baan door het grid maakte voordat hij via de graszoom aan de rand zijn weg terugvond. Romain Grosjean ging tot tweemaal toe naast de baan, eerst gleed hij met onderstuur van de apex bij Turn 4 en even later ging hij opnieuw naast de baan bij Turn 8. Beide keren kon hij zijn weg vervolgen.

Dat gold even later niet voor Daniel Ricciardo bij Turn 4. De Red Bull Racing-coureur verloor de Red Bull door een bijna identiek onderstuur bij Turn 4 en raakte frontaal de muur. Daarmee was zijn training teneinde. Het gebeurde Lance Stroll even later bij Turn 5. Ook de Williams kwam met een beschadigde voorkant tot stilstand, tegen de bandenstapels.

Bij het ingaan van de tweede vrije training draaide de wind en nam die in kracht nog verder toe. “Verraderlijk”, zoals Renault-coureur Nico Hülkenberg het vanuit de auto beoordeelde en hij zou gelijk krijgen, want ook in FP2 zouden er veel incidenten zijn.

De beide Haas-coureurs namen in de training het initiatief, maar Romain Grosjean zou na het zetten van een eerste tijd meteen het eerste slachtoffer zijn in de sessie. De Fransman verschakelde zich in Turn 8, spinde daardoor van de baan en kwam vast te staan in het grind. De Fransman keerde met het schaamrood op de kaken terug in de pits, maar zou later in de sessie toch weer verder kunnen.

Na de virtual safety car greep Daniel Ricciardo in de Red Bull de baantijd aan om zijn verloren baantijd van de ochtend goed te maken. Hij opende in 1:20.408 op de softs. Sebastian Vettel volgde en verbeterde de snelste tijd naar 1:19.421. Lewis Hamilton leek op weg naar een verbetering, maar onbalans in de Mercedes bij Turn 11 maakte dat hij uiteindelijk maar de tweede tijd zette in zijn eerste run.

Max Verstappen voelde zich goed in de Red Bull en zette twee opeenvolgende verbeteringen van de snelste tijd. Zijn 1:19.050 werd gevolgd door een 1:18.699. Lewis Hamilton zou aanvankelijk nog als tweede aansluiten achter de Nederlander, maar zou even later met drie paarse sectoren in 1:18.259 de snelste tijd zetten. Daniel Ricciardo zou op een nieuwe set zachte banden aansluiten op 0,1 seconde. Max Verstappen brak een stint op supersofts af na een klein beetje wijd gaan in Turn 8, maar zou zich even later toch verbeteren naar 1:18.533 op 0,1 seconde van zijn teamgenoot.

Ferrari kreeg het in Barcelona op vrijdag nog niet voor elkaar. Sebastian Vettel bleef steken op de vierde tijd, terwijl Kimi Räikkönen zichtbaar nog niet op zijn gemak was met de balans van de Ferrari, die wat onrustig lag, vooral op de curbstones en in de laatste sector. Hij zou uiteindelijk de zesde tijd zetten op een halve seconde van de tijd van Hamilton en vóór de beide Haas-coureurs, die ondanks de vroege spin van Grosjean als best of the rest eindigden met de zevende en achtste tijd.

De wind die met vlagen de coureurs verraste, had zijn rol in verschillende incidenten. Na dat van Grosjean, ging Kimi Räikkönen in het tweede deel van de training door het grind bij Turn 4. Sauber-coureur Charles Leclerc had even later een identiek moment in die bocht. Ook op het rechte stuk stond een stevige wind. Max Verstappen en Sebastian Vettel werden daar beide verrast in Turn 1. Verstappen spinde daar, Vettel ging wijd over de uitloopzone.

Met de finish in zicht waren er ook de eerste technische problemen. Kimi Räikkönen moest zijn auto laten uitrollen naar de pits na een motorprobleem op het rechte stuk aan de achterkant van het circuit. Sergio Pérez sloeg de schrik om het hard toen zijn linker voorwiel op snelheid bij Turn 8 van zijn behuizing leek te lopen. De Mexicaan zette de Force India daarna stil.

Het was daarmee een incidentrijke dag, maar bovenal een waarop de teams heel veel data verzamelden. In totaal werden er door de 20 coureurs gedurende de dag 1.175 ronden gereden, gemiddeld bijna 60 per coureur en ruim 13 procent meer dan in China en Azerbaijan. Het verschil werd vooral gemaakt in de lange stints in de middag. Daarin liet Max Verstappen met 15 ronden op de supersoft heel constante rondetijden noteren. Lewis Hamilton deed datzelfde met 9 ronden, maar kwam niet aan de tijden van de Red Bull. Beide wisselden voor een laatste stint naar de zachte band en ook daarin zag het er voor zowel Mercedes als Red Bull Racing goed uit. De kleine verschillen beloven veel voor de rest van het weekend en met name voor de race, waarvoor de banden in ieder geval tal van strategische mogelijkheden bieden.

 

Grand Prix van Spanje 2018
Circuit de Barcelona-Catalunya

Eerste vrije training

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1Valtteri BottasMercedes1:18.14832
2Lewis HamiltonMercedes1:18.9970.84922
3Sebastian VettelFerrari1:19.0980.95024
4Max VerstappenRed Bull TAG Heuer1:19.1871.03926
5Kimi RäikkönenFerrari1:19.4991.35119
6Fernando AlonsoMcLaren Renault1:19.8581.71026
7Daniel RicciardoRed Bull TAG Heuer1:19.8711.72311
8Romain GrosjeanHaas Ferrari1:19.9061.75824
9Stoffel VandoorneMcLaren Renault1:20.0831.93528
10Pierre GaslyToro Rosso Honda1:20.5082.36029
11Kevin MagnussenHaas Ferrari1:20.6372.48928
12Charles LeclercSauber Ferrari1:20.6652.51723
13Sergio PerezForce India Mercedes1:20.9242.77636
14Marcus EricssonSauber Ferrari1:20.9842.83618
15Carlos SainzRenault1:21.0532.90528
16Esteban OconForce India Mercedes1:21.1442.99627
17Nico HulkenbergRenault1:21.1593.01126
18Brendon HartleyToro Rosso Honda1:21.3733.22528
19Robert KubicaWilliams Mercedes1:21.5103.36224
20Lance StrollWilliams Mercedes1:22.7564.60815

 

Tweede vrije training

PosCoureurTeamTijdVerschilRonden
1Lewis HamiltonMercedes1:18.25939
2Daniel RicciardoRed Bull TAG Heuer1:18.3920.13341
3Max VerstappenRed Bull TAG Heuer1:18.5330.27439
4Sebastian VettelFerrari1:18.5850.32634
5Valtteri BottasMercedes1:18.6110.35239
6Kimi RäikkönenFerrari1:18.8290.57016
7Romain GrosjeanHaas Ferrari1:19.5791.32024
8Kevin MagnussenHaas Ferrari1:19.6431.38439
9Stoffel VandoorneMcLaren Renault1:19.7221.46332
10Sergio PerezForce India Mercedes1:19.9621.70328
11Esteban OconForce India Mercedes1:20.0241.76538
12Fernando AlonsoMcLaren Renault1:20.0351.77635
13Nico HulkenbergRenault1:20.1831.92443
14Pierre GaslyToro Rosso Honda1:20.3732.11432
15Marcus EricssonSauber Ferrari1:20.5012.24237
16Charles LeclercSauber Ferrari1:20.5142.25529
17Carlos SainzRenault1:20.6722.41331
18Brendon HartleyToro Rosso Honda1:21.2653.00634
19Lance StrollWilliams Mercedes1:21.5563.29735
20Sergey SirotkinWilliams Mercedes1:22.0603.80136

 

admin
Translate »