Home » Actueel » Hamilton: “Ferrari heeft minder punten weggegeven”

Hamilton: “Ferrari heeft minder punten weggegeven”

Mercedes AMG-coureur Lewis Hamilton is op zijn hoede als het gaat om het interne duel met Valtteri Bottas in het team. De Engelsman gaf in de Grand Prix van Hongarije op nadrukkelijk verzoek van zijn team de derde positie terug aan Bottas nadat hij van de Fin de kans had gekregen om de Ferrari’s aan te vallen. Hoewel hij stelde te hebben gekozen voor “het juiste”, moest hij toegeven dat hij veel punten heeft verloren.

“We hebben vandaag veel punten opgegeven”, zei Hamilton, die als vierde finishte achter winnaar Sebastian Vettel, “ik denk dat Ferrari als team veel minder heeft opgegeven. Maar we hopen gewoon dat we vanaf nu niet meer punten weggeven.”

Mercedes legde het in Hongarije op pure snelheid af tegen de Ferrari’s, volledig tegengesteld aan de situatie in Silverstone, waar Mercedes domineerde.

“Ik weet niet waarom we in de kwalificatie snelheid tekort kwamen ten opzichte van de Ferrari’s in het afgelopen weekend. Of dat zo zal blijven bij de volgende race, ik heb geen idee.”

“Ik weet niet of ze [Ferrari] een upgrade hebben. Niet dat ik weet. De tijd zal het leren. Hopelijk zal het op circuits als Spa meer als op Silverstone zijn zijn.”

Hamilton is blij met de zomerbreak die voor de F1 is aangebroken.

“Ik denk dat die zeker op het goede moment komt”, zei Hamilton, “ik zou zeggen dat het absoluut zwaar is geweest; fysiek, mentaal en emotioneel voor iedereen in het team, maar ik kan alleen echt namens mezelf spreken. Het is absoluut een moeilijk seizoen tot nu toe.”

“Deze break zal denk ik goed zijn voor iedereen om wat tijd te besteden met familie en wat ze ook doen – hun batterijen opladen en hopelijk fris terugkeren.”

Hamilton is zich ervan bewust dat er hard gewerkt zal moeten worden om dit kampioenschap binnen te slepen..

“Ik geloof echt dat we de kwaliteiten hebben om dit kampioenschap te winnen, maar daar zal absoluut ieders inzet voor 100 procent voor nodig zijn om het te realiseren.”

“Ik kan mijn team team alleen maar aanmoedigen om sterk terug te komen en te proberen om nog sterker terug te komen.”

admin