Home » Actueel » Hamilton: “Ik heb mijn gelijk gehaald”

Hamilton: “Ik heb mijn gelijk gehaald”

Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft na zijn overwinning in de Grand Prix van Groot-Brittannië gezegd dat hij zijn gelijk heeft gehaald met het behalen van de zege. De Engelsman kwam onder vuur te liggen nadat hij tijdens het F1 Live-evenement in Londen de grote afwezige was. Hamilton excuseerde zich met het verhaal dat hij zich moest voorbereiden op een zware, volgende slag in een lange titelstrijd. Dat werd niet door alle fans en media geaccepteerd.

Hij zei na afloop van de race dat het verloop daarvan had aangetoond dat hij gelijk had gehad.

“Ik weet wat goed voor mij is”, zei hij, “ik weet hoe ik mezelf moet voorbereiden. Ik zou de poles en de overwinningen anders niet hebben gehaald die ik nu heb.”

“Ik train, ik weet wat ik moet doen om me voor te bereiden en dit weekend heeft dat laten zien.”

Hamilton stelt dat de negatieve reacties een stimulans vormde om het nog beter te doen.

“Ik was echt heel, heel blij met alle negativiteit die volgde aan het begin van het weekend om op de manier te presteren op de manier waarop ik heb gedaan. De kwalificatieronde was echt geweldig en daarna de race van vandaag. Er was geen moment dat is een fout maakte of mijn concentratie verloor.”

“De laatste paar races hebben echt het geweldige werk in het team laten zien. Eindelijk konden we het dit weekend echt benutten en het laten zien. Ik weet dat iedereen superblij is. We gaan de beste teamfoto ooit maken!”

“Dit is voor ons het perfecte weekend. Ik kan het gevoel niet echt beschrijven. Het voelt geweldig om hier te staan, dus ik ben trots om al die geweldige vlaggen overal te zien. De steun is immens geweest en ik ben echt trots dat ik dit heb kunnen doen voor de fans.”

Hamilton ontkende dat de race, die hij van start tot finish leidde, gemakkelijk was geweest.

“Het was niet zo gemakkelijk. Dat is het nooit”, zei hij, “ik had een heel goede start. Daarna kon ik het gat tussen mij en Kimi beheersen en het stukje bij beetje uitbouwen.”

“We hadden gepland om in ronde 19 of daaromtrent te stoppen, dus we konden het behoorlijk uitbouwen. Aan het einde had ik een behoorlijk gat, dus ik moest gewoon dat gat van 12 tot 14 seconden dat ik had op Kimi beheersen.”

“Ik kon de tv-schermen op een paar plekken langs de baan zien, dus ik kon iets van de race zien en aan het einde hoorde ik dat er wat klapbanden waren geweest. Ik had wat graining en vibraties op de mijne, dus in de laatste ronden deed ik het rustig aan omdat ik wist dat de anderen problemen hadden.”

“Toen ik over de lijn kwam, had ik nog door gekund. Ik had het gevoel dat ik nog wel door had kunnen gaan. We hadden dit weekend echt de benen.”

Gevraagd of hij nu vol voor het Wereldkampioenschap gaat, antwoordde hij bevestigend.

“Dat is het plan”, zei hij, “ik had er tot nu toe niet eens over nagedacht omdat ik zo’n groot gat te dichten had.”

Dat gat is nu, mede door de bandenproblemen van Vettel, verdwenen. Hamilton heeft met nog een half Wereldkampioenschap te gaan nog maar één punt achterstand op Sebastian Vettel in de titelstrijd.

admin