Home » Actueel » Honda: “Renault voor het einde van het jaar achterhalen”

Honda: “Renault voor het einde van het jaar achterhalen”

Motorfabrikant Honda heeft zichzelf het ambitieuze doel gesteld om concurrent Renault nog voor het einde van dit seizoen te achterhalen en voorbij te stevenen als het gaat om performance van de power unit. De Japanners hebben een uiterst moeilijke periode achter de rug toen bleek dat het nieuwe power unit concept dat ze voor 2017 introduceerde niet alleen dramatisch tekort kwam in performance, maar ook zeer onbetrouwbaar was. Hevige vibraties bij de wintertests maakten zelfs dat de power unit een negatieve invloed had op andere onderdelen in zijn nabijheid.

Inmiddels hebben de Japanners met hun Spec 3, die sinds de Grand Prix van Azerbaijan in de auto’s zit, voorzichtig de weg naar boven ingeslagen, maar nog altijd is de achterstand ten opzichte van haar concurrenten aanzienlijk te noemen. Ten opzichte van de Mercedes power unit zou de Honda nog altijd 70 pk tekort komen.

Honda’s Directeur Motorsport Yusuke Hasegawa is realistisch over de mogelijkheden. Mercedes en Ferrari blijven vooralsnog onbereikbaar.

“Ik denk dat we met dezelfde hoeveelheden als nu het geval is het vermogen kunnen verhogen, maar het is moeilijk om Mercedes en Ferrari te achterhalen”, stelt Hasegawa, “maar ik wil echt vóór het einde van het seizoen voor Renault komen als het gaat om performance.”

Hasegawa stelt dat dat een realistisch doel is.

“Ja, dat kan ik zien in de data. Ik zal het getal niet prijsgeven, maar we zijn het gat aan het dichten.”

Honda kreeg, met McLaren, een vertrouwensboost door de dubbele puntfinish van de McLaren Honda-coureurs in de Grand Prix van Hongarije. Dat resultaat maskeerde echter het vermogenstekort, omdat de Hungaroring bij uitstek geen circuit is dat draait om motorvermogen.

“De drivability was ok, maar de coureurs noemden nog steeds een tekort aan vermogen.”

Hasegawa was blij dat McLaren het vertrouwen heeft in haar auto, maar stelt dat er nog een lange weg te gaan is voor ze de strijd met de topteams kunnen aan gaan.

“Ze hebben veel vertrouwen in de auto. Dat is goed, maar het is nog steeds moeilijk om de top-3 teams aan te vallen.”

admin