Home » Actueel » Hülkenberg onder de indruk van test Kubica

Hülkenberg onder de indruk van test Kubica

Renault Sport F1-coureur Nico Hülkenberg is onder de indruk van de prestaties van Robert Kubica tijdens de in-season test op de Hungaroring. Renault nodigde de Pool, die in 2010 voor het laatst een Grand Prix reed, uit om de tweede testdag voor zijn rekening te nemen in wat de enige mogelijkheid was om hem kennis te laten maken met de huidige F1-auto van het team. Kubica bouwde, ondanks dat de V6 turbo aangedreven R.S.17 met z’n hybride systemen volledig nieuw voor hem was, het tempo consequent op en zette uiteindelijk de vierde tijd van de dag in 1:18.572. Met die tijd zou hij twee dagen eerder veertiende hebben gestaan op de startopstelling.

“Om eerlijk te zijn, heb ik er niet veel informatie van”, zei Hülkenberg, “ik was niet ter plaatse. Ik heb wel wat informatie gekregen en ik zag natuurlijk de rondetijden. Ik denk dat het, voor hem persoonlijk, een geweldige comeback was.”

“Om na het zware ongeluk en de verwondingen die hij had terug te komen, een moderne Formule 1-auto te rijden en zo 140 ronden te rijden, is behoorlijk indrukwekkend.

“Vooral op een circuit als Boedapest, dat heel fysiek is, dus respect daarvoor. En ik denk dat de performance er ook prima uit zag.”

Hülkenberg kon niet voorspellen wat de volgende stap zal zijn.

“Ik weet niet zeker wat er gaat gebeuren, wat Renault wil doen, maar de test was OK, denk ik.”

Hülkenberg is tevreden met de geboekte progressie door het team in zijn eerste halfjaar als Renault-coureur.

“Om eerlijk te zijn, ben ik behoorlijk tevreden. Ik denk dat het behoorlijk naar verwachting is gegaan. We staan waar we in de winter dachten waar we zouden staan. Het is mogelijk om zo nu en dan punten te scoren. We hebben een paar problemen gehad in een paar races, waar we wat punten hebben laten liggen, maar over het geheel, niet slecht.”

“We hebben recentelijk echt goede verbeteringen gehad aan de auto, een stap vooruit, maar we is nog steeds veel ruimte voor verbetering op alle verschillende gebieden.”

“Dus we hebben nog een lange weg te gaan, maar ik denk dat de tweede helft van het seizoen ons wat kansen kan bieden.”

De vijfde plaats bij de constructeurs is en blijft het doel, al weet Hülkenberg dat het niet gemakkelijk zal worden om die te bereiken.

“Ik denk dat het mogelijk is. Het zal niet gemakkelijk zijn. We zullen daarvoor echt goede raceweekends moeten hebben, bijna elk weekend. Dat is nooit gemakkelijk, maar ik denk dat de auto nu meer potentie heeft dan in de eerste seizoenshelft.”

admin