Home » Actueel » Kubica voltooit “succesvolle” test met Williams in Silverstone

Kubica voltooit “succesvolle” test met Williams in Silverstone

Robert Kubica heeft op dinsdag een succesvolle test afgelegd met het Williams F1 Team. De Pool, die eerder dit jaar nog testte voor Renault, testte met een drie jaar oude Williams FW36 op Silverstone. De test geldt als een kennismakingstest voordat hij het op 18 oktober in een directe vergelijkingstest op de Hungaroring zal opnemen tegen Williams’ reservecoureur Paul di Resta in de strijd om een stoeltje bij het team voor 2018.

Kubica reed de gehele dag achter gesloten deuren op Silverstone in een witte, merkloze Williams, de auto waarmee ook het testteam met Lance Stroll test op een groot aantal circuits van het Wereldkampioenschap.

Williams liet weten dat de test “succesvol” was geweest, maar wilde geen details prijsgeven van de test. Ze noemde geen rondental of rondetijden.

Kubica zal naar verwachting op 18 oktober testen op de Hungaroring. Een dag later neemt Paul di Resta het stuur over. Williams hoopt met vergelijkbare programma’s een horizontale vergelijking te kunnen maken van de prestaties van de twee coureurs die samen met Felipe Massa bovenaan de shortlist staan voor het stoeltje naast Lance Stroll in 2018.

Kubica racete tot eind 2010 in de Formule 1 bij onder meer BMW Sauber en Renault. Een zwaar rallyongeval in februari 2011 maakte een abrupt einde aan zijn carrière. Hij raakte zwaargewond aan zijn arm, die daarna nooit meer de volledige functionaliteit terugkreeg. Na jaren van revalidatie begon hij eind vorig jaar aan een reeks verkennende tests in verschillende klassen, waaronder Formule Renault 2.0, 3.5 en GP2. In juni reed hij voor het eerst sinds zijn ongeval weer in een F1-auto met zijn oude team Renault. Dat team gaf hem in augustus in de kans om in een 2017 R.S.17 te rijden tijdens de in-season test in Hongarije. Renault evalueerde zijn kwaliteiten met het oog op een stoeltje in 2018, maar in september koos ze echter voor Carlos Sainz als teamgenoot van Nico Hülkenberg in 2018.

admin