Home » Actueel » Kvyat en Sainz oneens over incident in eerste ronde

Kvyat en Sainz oneens over incident in eerste ronde

Toro Rosso-coureurs Carlos Sainz en Daniil Kvyat werden het op zondag duidelijk niet eens over de schuldvraag van hun incident in de eerste ronde van de Grand Prix van Groot-Brittannië. De twee kemphanen waren voor de tweede keer in drie wedstrijden samen verwikkeld in een incident in de eerste ronde en dat kostte Toro Rosso op zondag de race.

Kvyat kwam in de eerste ronde op achter zijn teamgenoot en kwam met meer snelheid uit Copse corner. De Rus dook bij Maggots aan de binnenkant bij zijn teamgenoot, maar kwam vervolgens ruimte tekort en ging kort van de baan. Buiten de lijn verloor hij grip en als gevolg daarvan onderstuurde hij in de zijkant van de auto van Sainz. Die liep daarbij grote schade op aan de vloer en zijkant en moest opgeven. Kvyat kon door, maar zou door een drive-through-penalty niet meer de aansluiting hervinden. Hij finishte als vijftiende en laatste op een ronde achterstand.

“Het is heel duidelijk te zien op de camera’s wat er is gebeurd”, zei Sainz bij terugkeer in de pits, “we vochten om positie en gaven elkaar ruimte. Een van de auto’s verloor de controle en crasht in de andere.”

“Dit is niet goed voor het team ,maar het is een discussie en analyse die we onder ons moeten houden. Als situaties uit de hand lopen, ga ik er me er niet druk om maken. Ik ben relaxt. We moeten onze rug recht houden.”

Kvyat wilde de schuld voor het incident niet op zich nemen.

“Ik lag voor in Turn 12, want ik was aan de binnenkant en ik zag hem gewoon niet. Ik hield gewoon mijn lijn. Ik had veel onderstuur vanwege de krappere lijn door Turn 12 [Maggots]. Hij had veel grip. Ik dacht dat hij dezelfde grip zou hebben, maar hij kwam naast me en toen crashten we.”

Gevraagd of het hem niet te vaak gebeurt zei hij:

“Ja, maar je ziet een gat en je probeert je actie af te maken. Dat heb ik geprobeerd. Ik zat in een deel waar geen goede grip was. Ik dacht dat we ongeveer even veel grip hadden en sneed voor hem langs, maar ik had niet de grip om hem te ontwijken, want de snelheid waarmee hij aankwam was al te hoog.”

Of hij Sainz er al over had gesproken? “Nee, het is gebeurd. Ik wil de videobeelden nu terugzien en ik wil mijn mening erover geven als ik de video heb gezien en ik wil met de stewards gaan praten.”

Kvyat kreeg voor het incident twee penaltypunten bijgeschreven op zijn superlicentie en staat nu op een totaal van 9 over een periode van 12 maanden. Bij 12 penaltypunten binnen even zoveel maanden volgt onherroepelijk een schorsing. Hij zal ten minste tot na de Grand Prix van de VS op 9 penaltypunten blijven staan. Pas dan vervallen de eerste twee punten die hij kreeg voor zijn crash met Sergio Pérez.

admin