Home » Actueel » Marchionne: “Het seizoen is voor Ferrari nog niet verloren”

Marchionne: “Het seizoen is voor Ferrari nog niet verloren”

Ferrari President Sergio Marchionne heeft ontkend dat het seizoen voor zijn team min of meer voorbij is nu de wereldtitel uit zicht is geraakt voor Sebastian Vettel. De Duitser viel in Japan voor de tweede keer in drie races uit en kijkt nu op tegen een achterstand ten opzichte van Lewis Hamilton van 59 punten. Met nog vier races te gaan zal het in normale omstandigheden nagenoeg onmogelijk zijn om dat gat nog te dichten.

Marchionne was na eerdere problemen extreem uitgesproken over zijn team en stelde na de technische problemen in Sepang wijzigingen te zullen aanbrengen in de kwaliteitsafdeling. Na het debacle in Japan was hij echter opvallend mild gestemd.

“Het was technische nonsens die een impact hadden op de auto die miljoenen Euro’s kost”, zei Marchionne.

“We moeten ons weer meer gaan toeleggen op de kwaliteit van de onderdelen die naar de F1 komen. Het is een probleem dat we waarschijnlijk hebben genegeerd in de loop der tijd omdat het nooit echt belangrijk was.”

“Maar nu hebben we ten minste drie situaties gehad waarbij we een hartverscheurende impact hebben gezien op de performance. We gaan het oplossen.”

Marchionne stelt dat er voor Ferrari nog niets verloren is. De Canadese topman stelt dat het team het seizoen sterk kan eindigen.

“Zonder arrogant te zijn, denk ik dat [de auto] vandaag de dag op hetzelfde niveau, zo niet beter is dan Mercedes”, zei Marchionne, “ik weet zeker dat als we de problemen zoals we ze in de laatste drie races hadden niet hadden gehad, we een heel ander gesprek hadden.”

“Het seizoen is nog niet verloren. Er is nog steeds een weg te gaan”, zei Marchionne, “ik ga het niet hebben over pech, daar geloof ik niet in. Het belangrijkste is dat we het vertrouwen niet verliezen dat ons zo ver heeft gebracht.”

“Ik ben heel blij met wat het team heeft gedaan en ik heb er een enorm vertrouwen in dat we in de komende vier races het overgrote deel van het gat met Mercedes zullen dichten.”

admin