Home » Actueel » Massa ziet geen reden om F1 te verlaten

Massa ziet geen reden om F1 te verlaten

Williams-coureur Felipe Massa ziet geen reden waarom hij niet ook volgend jaar in de F1 zou rijden. De Braziliaan keerde in de afgelopen winter terug nadat hij aanvankelijk aan het einde van 2016 een punt zette achter zijn F1-carrière. Het vertrek van Valtteri Bottas naar Mercedes maakte echter dat er onverwacht een plek vrij kwam bij Williams. Het team vroeg Massa terug en die ging graag op dat verzoek in. Inmiddels heeft hij er alweer een half seizoen op zitten met naar omstandigheden, goede resultaten.

Massa zou er graag nog een jaar aan vast plakken bij het team.

“Zeker, ja. Ik ben in goede vorm. Met de manier waarop ik rijd, de manier waarop ik de auto begrijp en alles”, zegt hij, “ik heb geen reden om niet in de F1 te blijven, maar we zullen zien wat er gaat gebeuren.”

“Ik race veel relaxter en ben blij met wat ik doe in de auto. Helaas had ik in een paar races weinig geluk, maar ik geniet ervan.”

“Het maakt je relaxter als je niet denkt aan andere dingen die soms bij je baan horen. Ik doe wat ik leuk vind, geniet ervan en heb geen druk.”

Williams Chief Technical Officer Paddy Lowe werkt dit jaar voor het eerst met Massa en is onder de indruk.

“Felipe is wereldkampioensmateriaal”, zegt hij, “we zagen dat in het seizoen waarin hij heel kort wereldkampioen was. Hij is duidelijk heel getalenteerd en het is een geweldig plezier om met hem te werken en uit te vinden hoe hij werkt.”

‘Hij is een fantastische jongen om mee te werken: enthousiast, vriendelijk, hij is een enorme steun voor Lance [Stroll] en de lessen die Lance moet leren.”

“Hij is leuk om mee te werken en heel stabiel en betrouwbaar om aan de andere kant van de pitbox te hebben. Ik denk dat als we Felipe de juiste auto geven, hij het voor elkaar zou krijgen.”

 

Massa scoorde dit jaar in zes van de acht Grands Prix waarin hij aan de finish kwam.

admin