Home » Actueel » Mercedes gaat voor ultrasoft in Australië

Mercedes gaat voor ultrasoft in Australië

Mercedes AMG F1 Team kiest de aanval in de openingsrace van het Wereldkampioenschap 2018 in Australië. Beide coureurs – Lewis Hamilton en Valtteri Bottas – hebben gekozen voor 9 sets van de ultrazachte band in hun individuele compoundselectie, die Pirelli op dinsdag heeft onthuld.

De bandenfabrikant neemt naar Melbourne de op-één-na zachtste compoundcombinatie mee: de gele P Zero Soft, de rode P Zero Supersoft en de paarse P Zero Ultrasoft. Van de twee hardste compounds uit de voorselectie – de soft en de supersoft – moeten de coureurs ten minste één set reserveren voor de race. Eén set van de ultrasofts moet worden bewaard voor Q3 van de kwalificatie. De overige 10 sets kunnen op elk willekeurig moment en volledig naar eigen inzicht worden gekozen. De teams maakten die keuze al 13 weken geleden en inmiddels staan de banden op het punt van arriveren in Melbourne.

In hun individuele bandenselecties heeft Lewis Hamilton, naast de 9 sets Ultrasoft, drie sets Supersoft geselecteerd en alleen de voor de race verplichte set van de Soft. Bottas is iets voorzichtiger en spreidt zijn kansen met 2 sets Supersoft en 2 sets Soft. Saillant is dat de regerend constructeurskampioen tijdens de wintertests maar heel weinig op de paarse band heeft gereden. Het team legde slechts korte stints af op de banden en lieten de zachtste compounds in haar racesimulaties volledig links liggen.

Ferrari en Red Bull Racing zijn iets behoudender dan Mercedes in hun bandenkeuze. Max Verstappen en Daniel Ricciardo hebben daar een identieke bandenkeuze met 8 sets Ultrasoft, 3 sets Supersoft en 2 sets Soft. Ook Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen hebben een gelijke selectie en zij gaan nog een stapje ‘harder’ met 7 sets Ultrasoft, 3 sets Supersoft en 3 sets Soft.

De bandenkeuze van Lewis Hamilton mag de meest agressieve van het veld heten. Alleen Sergey Sirotkin en Romain Grosjean durfden het aan om de zachte band behalve de verplichte set links te laten liggen, maar zij kozen relatief meer sets Supersoft. Ferrari is het meest conservatief met 7 sets Ultrasoft en drie van elk van de andere compounds. Alleen Renault zit daar tegenaan met eveneens 7 sets Ultrasoft, maar tegenover 4 sets Supersoft en 2 sets Soft.

De coureurs krijgen een extra set banden voor het eerste uur van de vrije training op vrijdag. Er is een goede kans dat Lewis Hamilton dan zijn kans schoon ziet om toch de zachte band even uit te proberen.

Alle individuele bandenselecties voor de Grand Prix van Australië op een rij.

admin