Home » Actueel » Pirelli: Mogelijk extra compound in 2018

Pirelli: Mogelijk extra compound in 2018

Bandenfabrikant Pirelli introduceert in 2018 mogelijk een zesde droog-weercompound naast de al bestaande P Zero Hard, Medium. Soft, Supersoft en Ultrasoft. De Italianen overwegen die stap om nog meer variatie aan te brengen in de bandenstrategieën.

Pirelli moest dit jaar onderkennen dat de P Zero Hard voor veel circuits als te hard wordt beschouwd door de F1-coureurs en schrapte plannen voor verdere inzet van de band op de snellere circuits als Silverstone en Suzuka. Tegelijkertijd kiezen de coureurs in hun individuele compoundselecties steevast voor een groot aantal sets van de zachtste compound die Pirelli meeneemt. De hardste, waarvan het verplicht is om er ten minste één set van beschikbaar te houden voor de race, wordt nauwelijks geselecteerd. Een zesde, nog zachtere compound dan de ultrasoft zou daar mogelijk verandering in kunnen brengen.

Pirelli werkt aan de definitieve constructie voor de 2018-banden en moet plannen daarvoor uiterlijk op 1 september indienen bij de FIA. Vervolgens heeft ze tot 1 december om tot een definitieve compoundcatalogus te komen. De eerste test vindt deze week plaats op Circuit de Catalunya. Verdere tests op Circuit Paul Ricard, in Mexico City en in São Paulo moeten de Italianen helpen om tot die concretisering te komen.

Ferrari is deze week met Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi het eerste dat dat voor Pirelli zal testen op Circuit de Catalunya in Barcelona. Mercedes AMG volgt op 7 en 8 september op Circuit Paul Ricard. Sauber en Force India doen dat vervolgens op 31 oktober en 1 november op Autodromo Hermanos Rodrigues in Mexico City, direct volgend op de Grand Prix van Mexico. McLaren zal de testserie op 14 en 15 november afsluiten op Autodromo Jose Carlos Pace in São Paulo.

Een laatste validatietest zal plaatsvinden tijdens de post-season test in Abu Dhabi op 28 en 29 november.

Pirelli’s Manager Motorsport Mario Isola ziet goede kansen voor de introductie van een zesde compound.

“Afhankelijk van de resultaten, zullen we over het aantal compounds besluiten”, zei Isola, “mijn keuze zou zijn om tot zes te gaan. Dat is een mogelijkheid.”

“Als ik kijk naar het aantal compounds is ons voorstel aan de FIA, en dat wordt door de FIA meestal geaccepteerd omdat er geen reden is om te weigeren. Dit jaar hebben we zelfs al 10 compounds gehomologeerd. We hadden vijf basiscompounds en vijf backup compounds.”

 

Pirelli kan het aantal beschikbare compounds zelf uitbreiden, zonder dat daar instemming van de teams voor nodig is.

“Wij hebben geen instemming van de teams nodig. In Abu Dhabi hebben we na de race twee dagen tests met alle auto’s en alle teams. Dat zou het validatiemoment moeten zijn van het nieuwe product om de teams de kans te geven om ze vooraf te testen. Dus eind november moeten we klaar zijn met de laatste versie van onze 2018-banden.”

De lastige uitdaging voor Pirelli is, dat ze slechts een schatting kan maken van de mate waarin teams de aërodynamica van de auto’s ontwikkelen en daarmee de downforcelevels en de krachten die door de banden gaan. Als die schattingen niet aansluiten bij de werkelijkheid kan dat nadelige gevolgen hebben voor de interactie tussen de band en de auto en daarmee met de beoogde performanceverschillen en slijtagecijfers.

Dat was een van de problemen waar ze mee kampte met de 2017-banden, die ze moest ontwerpen zonder de definitieve downforcelevels van de 2017-auto’s te kennen. Isola voorziet voor 2018 echter niet dezelfde problemen.

“We hebben nu veel betere data van elk weekend, dus we zijn klaar om nieuwe een nieuwe constructie te ontwikkelen, een nieuw profiel en nieuwe ideeën.”

“Het zal geen revolutie zijn vergeleken met dit jaar, want we denken dat we een goed product hebben.”

admin