Home » Actueel » Pirelli: “Verschillende bandenproblemen bij Vettel en Räikkönen”

Pirelli: “Verschillende bandenproblemen bij Vettel en Räikkönen”

De bandenproblemen van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen in de slotfase van de Grand Prix in Silverstone waren van verschillende aard. Dat heeft bandenfabrikant Pirelli na afloop van de race laten weten. De Ferrari-coureurs kregen kort na elkaar te kampen met bandenproblemen en in beide gevallen betrof het de linker voorband. Toch hadden ze elk hun eigen problemen, stelt Pirelli Motorsport Directeur Mario Isola.

“We onderzoeken de banden natuurlijk zoals gewoonlijk, maar zijn diep aan het nagaan wat er is gebeurd”, zei Isola over de problemen in de slotfase, “wij geloven dat de problemen van de twee banden verschillend zijn, maar dat zal moeten worden bewezen. We zullen het moeten onderzoeken.”

“Wat we kunnen uitsluiten is dat er een probleem met het karkas was bij Kimi’s band, want die band had nog steeds lucht. Er is een deel van de band die beschadigd is en we zullen de hele band diepgaand gaan analyseren – en niet alleen deze band.”

“Sebastian had een ander probleem met verlies van de lucht, dus ook dat moeten we gaan begrijpen. We zullen een rapport opmaken.”

“We werken er samen met het team aan, want de data van de teams zijn een belangrijk onderdeel van het onderzoek en we werken er al aan om ze beter te begrijpen. Het is in het belang van iedereen om te begrijpen wat er is gebeurd.”

 

De band van Räikkönen ging stuk toen vanuit het midden het loopvlak los begon te raken van de band. Vettel had een meer klassiek geval van een klapband. Bij hem was er veel meer schade aan de band en meer vibratie en schade bij het terugrijden naar de pits.

admin