Home » Actueel » Red Bull Racing wil Ricciardo en Verstappen tot eind 2020 behouden

Red Bull Racing wil Ricciardo en Verstappen tot eind 2020 behouden

Red Bull Racing wil zowel Daniel Ricciardo als Max Verstappen langer voor het team behouden. De contracten van de twee coureurs lopen binnen nu en twee jaar af. Het contract van Daniel Ricciardo al eind 2018, dat van Max Verstappen in principe eind 2019, maar de overeenkomst bevat prestatieclausules. Het team is met beide coureurs erg blij en zou om tafel willen om te praten over contractverlenging waarmee ze tot eind 2020 voor het team zouden kunnen uitkomen.

Red Bull-consultant Dr. Helmut Marko gaf voorafgaand aan de Grand Prix van Japan aan dat Ricciardo nu al “op de markt” zou zijn.

“Verstappen heeft een langer contract, maar Ricciardo is al op de markt. We moeten naar alternatieven gaan kijken. We zullen niet onvoorbereid zijn”, zei hij.

Ricciardo zelf nuanceerde die opmerking in Suzuka en stelde dat hij eind 2018 voor het eerst sinds hij bij Red Bull onder contract kwam de keuzevrijheid zal hebben om te bepalen wat hij wil doen. Dat wil niet zeggen dat hij per definitie zal vertrekken.

“Technisch gezien loopt zijn contract aan het einde van 2018 af, want hij zal dan zijn vijfjarige contract hebben uitgediend”, zei teambaas Christian Horner, “maar wat absoluut duidelijk is is dat het onze intentie is om beide coureurs te behouden, ik zou zeggen tot en met 2020.”

“Carlos [Sainz] wil ik onder contract houden als een optie voor het geval dat een van de [huidige] coureurs na volgend jaar niet meer voor ons zal rijden. Maar de absolute intentie is dat we Ricciardo en Verstappen voorlopig in Red Bull Racing-auto’s willen houden. Ze hebben het allebei erg naar hun zin in het team.”

“Ik denk dat het verschil is met Daniel dat hij voor het eerst in zijn carrière bij Red Bull het einde van zijn contract in zicht heeft.”

 

Horner reageerde ook op de opmerkingen van Marko.

“Helmut houdt ervan om de feiten te benoemen en het is een feit dat hij op de markt is, maar dat betekent niet dat we hem niet willen behouden.”

admin