Home » Actueel » Ricciardo: “Verstappen is veel volwassener geworden”

Ricciardo: “Verstappen is veel volwassener geworden”

Max Verstappen is in 2017 veel volwassener geworden. Dat heeft zijn teamgenoot Daniel Ricciardo gezegd. Verstappen reed vorig jaar zijn eerste volledige seizoen bij Red Bull Racing, zijn derde in de Formule 1. De 20-jarige Nederlander was in dat derde jaar, sterker, stabieler en respectvoller, stelt Ricciardo. Verstappen behaalde uiteindelijk in de slotfase van het seizoen twee overwinningen na een seizoen waarin hij veel mechanische pech te verwerken kreeg.

Slechts een keer moest hij het boetekleed aantrekken en dat was in Hongarije, waar hij zijn teamgenoot raakte in de eerste ronde. Die viel daarna uit en noemde het furieus een amateuristische actie.

“De verhitte situatie in Boedapest, dat was een beetje een test”, stelt Ricciardo, “gelukkig is hij er nadien goed mee omgegaan. Hij bood zijn excuses aan en deed wat hij moest doen. Dus ik heb het gevoel dat er respect is voor elkaar.”

“Max is veel volwassener geworden dit jaar – zowel op als naast de baan. Op het circuit was hij redelijker. Hij stond minder ter discussie dan vorig jaar.”

“Ik denk ook dat hij zijn tegenstanders iets meer respecteert.”

Ricciardo stelt dat hij er geen probleem mee heeft dat de toegenomen volwassenheid van Verstappen betekent dat hij een tandje bij moest zetten om de Nederlander te kunnen bijhouden.

“We racen het uit”, stelt hij, “als er dingen gebeuren, vinden we een manier om ermee om te gaan, maar ik zou nog steeds zeggen dat het een goed probleem is om te hebben.”

Ricciardo weet dat het moeilijker zal worden om het respect in stand te houden als ze in een positie komen waarin ze kunnen strijden voor overwinningen en de wereldtitel.

 

“Als er een beetje frictie is, dan zou ik dat liever hebben dan te vechten voor de zesde plaats en geen frictie te hebben.”

Ricciardo verwacht niet dat, mocht het tot een titelstrijd komen tussen de Red Bull-coureurs, de relatie met Verstappen drastisch zal veranderen.

“Ik denk niet dat het ooit zover zal komen als tussen Lewis [Hamilton] en Nico [Rosberg]. Dat was een behoorlijk bijzondere situatie. Het zou alleen zover komen als we het respect voor elkaar zouden verliezen.”

“Toen hij races won dit jaar, heb ik dat erkend en gezegd dat hij de betere coureur was in dat weekend of op die dag. Dat was het.”

“Als ik begin te zeggen dat het team hem daardoor een betere motor gaf, dan creëer je problemen.”

“Als je eerlijk bent, dan geef je toe dat hij het beter heeft gedaan en je probeert dan een manier te vinden om het niet nogmaals te laten gebeuren!”

admin