Home » Actueel » Toro Rosso overweegt tactische motorwissels

Toro Rosso overweegt tactische motorwissels

Scuderia Toro Rosso zou nu al overwegen een planning van tactische motorwissels te maken voor het Wereldkampioenschap van 2018. De Technische Reglementen schrijven in 2018 een maximum van drie power units voor per coureur voor het volledige seizoen. Het aantal MGU-K’s, accu’s en control elektronica eenheden is zelfs beperkt tot twee.

Honda heeft de afgelopen wintermaanden hard gewerkt om de uitslaande betrouwbaarheids- en performanceproblemen van haar power unit op te lossen. De Japanse fabrikant heeft een agressief ontwikkelingsprogramma uitgestippeld, dat ze niet denkt te kunnen inpassen in het schema dat op basis van de reglementen zou moeten worden gevolgd. Toro Rosso zou nu samen met Honda de afweging maken of het zou lonen om extra performancestappen te zetten ten koste van gridstraffen voor het overschrijden van het maximum aantal motoronderdelen.

Toro Rosso-teambaas Franz Tost stelde tijdens de wintertests al veel te verwachten van Honda’s ontwikkelingen gedurende het seizoen.

“Ik ben ervan overtuigd dat Honda de capaciteit en de knowhow heeft om de motor te ontwikkelen naar een niveau waarop we ze allemaal verwachten”, zei de Oostenrijker in Barcelona.

“Ik zie het heel, heel positief in, want Honda heeft in de afgelopen maanden op het gebied van de betrouwbaarheid en de performance heel veel vooruitgang geboekt en we kijken allemaal uit naar het seizoen.”

“Het heeft enorme voordelen opgeleverd. Dat begint bij het ontwerp van de auto. Onze technici hebben bijvoorbeeld invloed uit kunnen oefenen bij de plaatsing van de olietank en waar verschillende leidingen moeten lopen. Dat geldt ook voor hoe het uitlaatgebied eruit moest gaan zien. Er zijn grote voordelen te behalen bij de implementatie van de motor in het chassis, de gewichtsverdeling en de aerodynamica. Daarnaast hebben we aan de engine mapping in een middag meer kunnen doen met Honda dan dat wij in de afgelopen tien jaar konden.”

Behalve de performance stappen blijven er vraagtekens rond de betrouwbaarheid van de Honda power unit. Toro Rosso kende een opvallend soepel testseizoen waarin ze 822 ronden kon rijden. Daarmee legde ze, na Mercedes en Ferrari, het op twee na hoogste aantal ronden af. Achter dat verhaal gaan naar verluidt wel veel motorwissels schuil. Het team zou zeker drie volledige motorwissels hebben uitgevoerd en nog eens tal van onderdelen hebben gewisseld. Op basis daarvan lijkt een run van zeven opeenvolgende Grands Prix met één power unit nog een zeer ambitieus doel.

Tost stelt dat de reglementen die het aantal power units limiteren tot drie per seizoen “krankzinnig” is.

“Vorig jaar probeerden fabrikanten het met vier motoren en minder races en dit jaar hebben we meer races en minder motoren”, zegt hij daarover, “ik moet zeggen dat ze volkomen krankzinnig zijn geworden met deze regel.”

“Maar Ferrari was tegen [het aanpassen van de regels], omdat anderen wel vier power units wilden. Zij [Ferrari] denken dat ze een voordeel hebben met drie. En het staat in de reglementen, dus we moeten ermee leven.”

admin