Home » Actueel » Tost: “Kvyat moet gedisciplineerder worden”

Tost: “Kvyat moet gedisciplineerder worden”

Toro Rosso-teambaas Franz Tost heeft gezegd dat Daniil Kvyat gedisciplineerder en geduldiger zal moeten worden als hij succesvol wil worden in de Formule 1. Aan de snelheid van de 23-jarige Rus ligt het niet, zo stelt Tost, maar hij zal die snelheid wel beter moeten inzetten.

“Daniil doet het goed, afgezien van de start waar hij soms wat ongeduldig is of als hij te veel risico neemt”, zegt Tost, “maar als je naar zijn snelheid kijkt tijdens de race en als hij op zichzelf rijdt, dan zijn zijn rondetijden heel, heel competitief en heel goed.”

“Hij wil succesvol zijn. Hij wil mensen inhalen waar er misschien geen mogelijkheid is om dat te doen en hij moet daarin gedisciplineerder worden.”

“Of het frustratie is of wat dan ook, als je in de auto zit, vooral bij de start, moet je je emoties onder controle houden, want als je emotioneel wordt, maak je fouten en dan crash je.”

“De rest is ok, want hij geeft goede technische feedback. Hij heeft goede snelheid en als hij alleen rijdt, doet hij het goed.”

Tost stelt dat Toro Rosso veel met de coureur praat over de situaties. Vooral de incidenten met teamgenoot Carlos Sainz zijn pijnlijk. De twee Toro Rosso-coureurs kwamen elkaar al drie keer tegen in de eerste ronde en die incidenten kostten het team belangrijke kansen op punten.

Tost zegt dat de coureurs duidelijk is gemaakt dat dat niet nog eens mag gebeuren. Mocht dat weer gebeuren, dan zal Red Bull de situatie naar verwachting zelf afhandelen.

“Dan zouden we gaan zitten en dan zou Red Bull vroeg of laat een besluit nemen, ofwel met financiële straffen of met iets anders.”

“Gelukkig zijn we tot nu toe nooit in zo’n situatie gekomen. Ik wil er ook niets meer over zeggen. Ik hoop dat het niet gebeurt.”

admin