Home » Actueel » Verstappen: “Geen excuses van Vettel”

Verstappen: “Geen excuses van Vettel”

Max Verstappen heeft gezegd dat hij na afloop van het startincident in de Grand Prix van Singapore geen excuses heeft gekregen van Sebastian Vettel. De Ferrari-coureur stuurde bij de start agressief op hem in om de beter gestarte Red Bull af te schermen van de binnenlijn voor de eerste bocht. Die stuurbeweging kwam hen duur te staan toen Kimi Räikkönen aan de andere kant van Verstappen langszij trok. Verstappen kon daardoor geen kant op en het contact tussen de twee zette een kettingreactie in gang die ook Fernando Alonso zijn race zou kosten.

Verstappen was op zondag al stellig in zijn oordeel dat de crash voornamelijk aan Vettel was toe te schrijven. De Duitser wilde echter de schuld niet op zich nemen. Bij de wedstrijdleiding zagen de coureurs elkaar kortstondig, maar er kwamen geen excuses over zijn lippen.

“Nee”, zegt Verstappen desgevraagd, “hij zei zoiets als ‘ja, achteraf bezien hadden dingen anders gegaan kunnen zijn’. Maar wat is gebeurd is gebeurd.”

Max kon niet begrijpen dat Vettel bij de start zoveel risico nam.

“Vettel vecht voor het kampioenschap, dus dan neem je niet zoveel risico als je weet dat Hamilton als vijfde start”, zei Verstappen daarover, “als dit met Hamilton was gebeurd, dan zou het een heel ander verhaal zijn geweest. Van hem uit begrijp ik niet dat iets als dit kan gebeuren.”

Vader Jos Verstappen was het eens met de beoordeling van Max. Verstappen senior zei in Peptalk dat Vettel goed weg was gekomen met het besluit van de FIA om de crash af te doen als een race incident.

“Als je naar de beelden kijkt, dan komt Räikkönen naar rechts en stuurt in, maar als je de beelden nog duidelijker bekijkt, dan kun je ook zien dat Vettel naar links komt en Max zit tussen hen in. Hij kan niet naar links en hij kan niet naar rechts. Je kunt Max hier niets kwalijk nemen.”

Jos stelt dat Vettel eigenlijk een straf had verdiend.

“Hij verdient het wel – dat denk ik echt”, zegt hij, “maar dat zullen ze niet zo snel doen, want hij heeft al een waarschuwing gehad. Als hij nu een penalty krijgt, dan moeten ze hem een race schorsen, dus dit is misschien weer een politiek spel en wordt het afgedaan als een race-incident. Maar ik denk niet dat dat fair is.”

admin