Home » Actueel » Verstappen: “Twee goede weekenden”

Verstappen: “Twee goede weekenden”

Max Verstappen is terug in Monaco na de doubleheader van Grands Prix in Maleisië en Japan. De Nederlander kan tevreden terugblikken op de tournee door Zuid-Oost Azië, die hem een overwinning en een tweede plaats opleverde. In Sepang kon hij de Grand Prix op zijn naam brengen nadat hij Lewis Hamilton in de vierde ronde passeerde. In Suzuka volgde hij de Engelsman de gehele race als zijn schaduw en finishte als tweede.

“Het waren twee goede weekenden”, blikt Max tevreden terug. “Natuurlijk was Maleisië het allerbeste, maar ook in Japan was de snelheid in de race heel goed. Ik had niet verwacht dat we zo sterk zouden zijn.”

Verstappen kon in de slotfase in Suzuka naar de achtervleugel van Hamilton kruipen. Achterblijvers gooiden echter roet in het eten. Verstappen moest op het beslissende moment in de voorlaatste ronde de volledige Esses afwachten voor hij Felipe Massa kon inhalen.

“Ik denk uiteindelijk dat dat niet heeft uitgemaakt. Het was gewoon heel moeilijk inhalen. Ik zat er dichtbij, maar ik kon niet echt aanvallen”, zegt Verstappen daarover.

Max nam het Mercedes niet kwalijk dat ze halverwege de race Valtteri Bottas inzette om hem af te stoppen. De Fin liet Hamilton passeren, maar blokte Verstappen af.

“Het is heel handig wat ze daar hebben gedaan”, zegt Max begrijpend, “Ik had zelfs wat meer geblokt als ik hem was. Ik zat natuurlijk dicht bij Lewis. Dat risico wilde Mercedes liever niet lopen, dus hebben ze Bottas ertussen gezet. Dat snap ik wel.”

De goede weekends in Azië zijn zeer welkom na de drama’s die hij eerder dit jaar moest ondergaan. De twee Grands Prix in Sepang en Suzuka maken het seizoen wat Max betreft nog niet goed.

“Hoeveel punten ik ben misgelopen, is nog steeds niet goed te praten, maar het is wel mooi dat we twee goede resultaten hebben behaald.”

Verstappen zal in de laatste vier races nog ten minste één keer een motorwissel moeten laten uitvoeren. Dat zal hem in de race waarin hij dat laat doen forse gridpenalty’s gaan kosten en dan zal hij vanaf de achterste rijen moeten starten.

“In ieder geval wel bij mij”, bevestigt hij, “Het liefst wissel ik in Mexico, maar dat is aan het team waar ze het willen hebben. Ik wacht het af.”

Verstappen kan naast het circuit goed overweg met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, maar buiten de races zien ze elkaar niet vaak.

“Je hebt ook je eigen schema buiten het racen. Ik zit in de simulator op donderdag en hij doet dat meestal op de maandag. Daarna gaat hij naar Amerika, Londen of waar hij dan ook moet zijn, dus dan heb je ook niet de kans om veel tijd met elkaar door te brengen.”

admin