Home » Actueel » Verstappen vierde in Silverstone: “Een positieve dag”

Verstappen vierde in Silverstone: “Een positieve dag”

Max Verstappen was na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië tevreden met zijn race. De Nederlander kwam als vierde aan de finish na een bewogen wedstrijd. Max kende vanaf de tweede rij een sterke start en leverde direct strijd tegen de beide Ferrari’s. Kimi Räikkönen probeerde de sterk gestarte Red Bull voor Farm nog af te houden en zijn teamgenoot te laten aansluiten, maar Verstappen hield het gas erop en passeerde Vettel alsnog buitenom. In het vervolg zou hij een sterke verdediging leveren tegen de viervoudig wereldkampioen. Vettel had in de beginfase meer snelheid, maar kwam de Red Bull niet voorbij. In ronde 14 leek hij Verstappen toch binnendoor te verschalken. Hij drong de Nederlander naar buiten, maar die hield vol en sneed voor Club als eerste de apex aan. Vettel moest daarop inbinden en ook bij een volgende poging kwam hij er niet voorbij.

Verstappen verloor de derde plaats uiteindelijk toch via de pitstops. Vettel dook als eerste naar binnen en toen de stop van de Red Bull-coureur een seconde langer duurde door een probleem met een wielmoer linksachter, was de strijd gelopen. Zo leek het althans, want in de slotfase zouden de beide Ferrari’s met bandenproblemen te kampen krijgen. Zowel Räikkönen als Vettel moest met een lekke band naar binnen. Het loskomen van Räikkönen’s loopvlak was voor Red Bull een waarschuwing die werd opgepakt om ook Verstappen te laten binnenkomen voor een wissel uit veiligheidsoverwegingen. Dat de weg naar het podium even later vrij zou zijn geweest toen ook Vettel problemen ondervond, was slechts een constatering achteraf.

Max kijkt niettemin terug op een goede dag.

“Het is een positieve dag”, zei hij bij terugkeer in de pits, “In de race leken we gelukkig wat beter dan in de kwalificatie. We moeten nu gaan begrijpen wat er tijdens de kwalificatie en tijdens dit weekend fout is gegaan, want we waren niet snel genoeg. Ik ben blij dat ik de finish heb gehaald en we hebben het maximale aantal punten binnengehaald. Ik kijk uit naar Hongarije en de updates die daar komen.”

“De start was heel goed, eigenlijk het hele jaar al. Ik wilde daarna buitenlangs bij Kimi gaan, maar hij blokte me, waardoor ik achter hem kwam en ik aan de voorkant geen grip meer had. Ik moest daarom wachten met op het gas gaan, waardoor Vettel weer terug kwam. Daarna ging ik hem in bocht vier buitenom voorbij, dus dat was mooi.”

Het duel met Vettel was wat Max betreft geslaagd.

“Het gevecht was prima, maar we zijn gewoon te langzaam. Ik moest met hand en tand verdedigen. Op een gegeven moment kwam Vettel binnendoor, toen moest ik buitenom en reed hij vol gas tegen het wiel aan. Zolang er niets afbreekt, mag dat allemaal.”

Dat het duel uiteindelijk bij de pitstops werd beslecht in het voordeel van de Duitser, was een tegenvaller. Het team deed lang over het bevestigen van de wielen.

“Dat liep niet heel top, dus dat is jammer”, vertrekt Verstappen.

Dat hij niet kon profiteren van de chaos in de slotfase, was jammer, maar hij kon er niet lang mee zitten.

“Ik zag dat Kimi pitte, dus dacht dat we buiten hadden moeten blijven. Achja, dat is achteraf. Ik blokkeerde op het laatst vaak en aangezien we al vroeg waren gestopt, namen we het zekere voor het onzekere. Het team wilde het veilig spelen, zodat ik in ieder geval de finish zou halen.”

 

admin