Home » Actueel » Vettel: “Verstappen nog steeds druistig in remzone”

Vettel: “Verstappen nog steeds druistig in remzone”

Sebastian Vettel heeft gezegd dat Max Verstappen nog steeds erg druistig is in zijn verdedigen in de remzone. De Ferrari-coureur zat in de beginfase van de Grand Prix in Silverstone ronden lang vast achter de Red Bull van de jonge Nederlander. De Duitser memoreerde na afloop aan de incidenten in 2016, die destijds de nieuwe – en inmiddels alweer afgeschafte – ‘Verstappen’-regel inluidde. Verstappen kreeg destijds veel kritiek voor zijn agressieve verdediging, waarbij hij op het laatst mogelijke moment zijn actie maakte en daarmee volgens sommigen ‘bewoog” in de remzone.

Vettel moest een zwaar gevecht leveren om de Red Bull te trachten voorbij te komen. Hij probeerde het een aantal keer bij Stowe, maar zou er niet voorbij komen. Slechts één keer lukte het, maar Verstappen pareerde direct in de bochtencombinatie van Vale en Club.

Vettel zei daarop over de boordradio dat hij vond dat de Nederlander had bewogen in de remzone. Daarover werd hij na afloop bevraagd door journalisten.

“Het is niet juist om te zeggen. Dat verwachtte ik al”, zei Vettel bij terugkeer in het paddock, “maar we weten dat hij daar wat druistig in is.”

“Hij probeert zo hard als hij kan te verdedigen, maar op een gegeven moment moet je je lijn houden.”

“Ik weet zeker dat hij zal kalmeren, hij heeft nog niet zoveel races gereden.”

Gevraagd of hij vond dat Verstappen over de schreef was gegaan, antwoordde hij ontkennend.

“Nee, niet echt, maar je kunt erover twisten. Wat heeft het hem gebracht? Het feit dat ik door mijn banden heen was en hij klapt, dat is iets dat niemand kon zien. Het was duidelijk dat we sneller waren. We hebben hem ingehaald bij de pitstop.”

 

“We vochten met niemand anders, dus het is prima. Hij is al veel kalmer, dus het is normaal.”

Stowe was de bocht waar alle inhaalacties plaatsvonden, óók de actie van Valtteri Bottas ten koste van Vettel. De Duitser werd door de Mercedes-coureur gepasseerd.

“Ik had twee keer iets dergelijks in Stowe. Ik zat aan de binnenkant – een keer toen ik Max aanviel en daarna toen ik probeerde te verdedigen tegen Valtteri. Het lijkt erop dat het circuit heel wijd kan zijn daar!”

“Uiteindelijk maakte of brak het duel [met Bottas] onze race niet. Ik heb waarschijnlijk twee keer niet zoveel geluk gehad daar, maar het was prima. Ik had er geen probleem mee wat hij deed.”

admin