Home » Actueel » Vettel: “We werden overvallen door de bandenproblemen”

Vettel: “We werden overvallen door de bandenproblemen”

Ferrari-coureur Sebastian Vettel zei na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië dat de bandenproblemen die hij en zijn teamgenoot Kimi Räikkönen in de slotfase ondervonden hen volledig overvielen. De Duitser koerste af op een vierde plaats aan de finish op het moment dat Räikkönen als eerste problemen kreeg. Het loopvlak van zijn linker voorband kwam los en hij moest zich uit de voeten maken om zijn banden te wisselen in de pits. Vettel leek daarop op weg naar het podium, maar Ferrari had Räikkönen nog niet terug de baan op geholpen of de tweede Ferrari ondervond hevige bandenproblemen: Vettel’s voorband was er volledig aan en hij zou terugvallen tot de zevende plaats nog voor hij zich aan de pits had gemeld.

“Ik denk dat je hier niemand de schuld voor kunt geven”, zei de Ferrari-coureur bij terugkeer in de pits, “achteraf bezien is alles makkelijk, maar op dat moment voelde het ok. Kimi had denk ik vergelijkbare problemen en zijn banden waren vijf of zes ronden verser, dus het heeft ons allebei overvallen.”

Vettel zag door het euvel zijn voorsprong in de stand om de wereldtitel als sneeuw voor de zon verdwijnen. Door de zege van Hamilton houdt hij maar één punt voorsprong op zijn titelrivaal.

“Ik denk dat het iets beter had kunnen zijn, dat is zeker, maar het is zeker geen ramp. Ik denk dat we een goede auto hadden, vooral in de bochten. De balans was prima.”

“De remmen vatten vlam bij de start, wat de start wat hinderde en van daaruit was het een moeilijke race. Ik kon niet langs Max komen. Dat lukte met de pitstop en toen leek het erop dat ik P3 kon halen of P4. Het was duidelijk dat Valtteri [Bottas] zou komen. Hij heeft duidelijk geprofiteerd in de beginfase omdat ik vast zat.”

“Over het algemeen wat kleine dingen hier en daar die zorgden voor een drukke middag.”

Ook Kimi Räikkönen kreeg geen waarschuwing vooraf dat zijn banden het zouden begeven. Bij de Fin begon het loopvlak vanuit het midden los te laten.

“Alles ging min of meer normaal”, zei Räikkönen, “het gat [naar Bottas] was prima voor ons. Twee ronden voor het einde – ik weet niet wat er gebeurde – voor Bocht 6 [Brooklands] onder de tunnel… De band explodeerde niet maar het loopvlak kwam er heel plotseling af.”

“Ik heb volgens mij niets geraakt. Alles voelde daarvoor normaal. Gelukkig kon ik terugkomen. Ik had wat last, want de band zwabberde ronde, maar we hebben een behoorlijke positie kunnen behalen.”

Räikkönen finishte achter de beide Mercedessen als derde.

admin