Home » Actueel » Wolff: “We kunnen pas gaan vieren als we onze diva begrijpen”

Wolff: “We kunnen pas gaan vieren als we onze diva begrijpen”

Mercedes AMG-teambaas Toto Wolff wilde na de Grand Prix van Japan nog niets weten van een aanstaande dubbele wereldtitel, ondanks dat Lewis Hamilton in Suzuka met zijn overwinning een enorme stap zette in die richting. Voordat het team aan het vieren van titels kan denken, zal het team eerst de grillige W08 moeten doorgronden, stelt Wolff, die de auto een ‘diva’ noemt.

“Er is geen verandering in onze benadering”, bezweert Wolff, “je moet het altijd race voor race benaderen.”

“We hebben nog steeds een ‘diva’ die we moeten doorgronden. ook voor de middellange termijn en de manier waarop we naar dingen kijken, is onze performance relatief aan onze belangrijkste tegenstanders.”

“Ik zou niet zeggen dat we ultradominant zijn ten opzichte van Red Bull of Ferrari. We hebben geprofiteerd van Ferrari’s pech en betrouwbaarheidsproblemen in de laatste drie races, maar dat betekent niet dat we onszelf op de schouder kloppen. In tegendeel, ik denk dat we moeten blijven pushen.”

Wolff geeft toe dat zijn team de laatste vier races kan benaderen met een riante marge in de beide kampioenschappen, maar stelt ook dat een situatie als die Ferrari nu doormaakt hem eraan herinnert dat het zomaar anders kan lopen.

“Als alles normaal verloopt, is het een enorm voordeel”, geeft hij toe, “maar je kunt zien hoe snel het gaat met Sebastian. Hij spinde uit de race in Singapore, verloor 25 punten, was niet competitief in Maleisië, scoorde niet veel punten en had hier opnieuw een probleem.”

“Je kunt zien hoe snel het kan omslaan. Daarom moet je nederig blijven ten opzichte van de autosport. Dit is wat het spannend maakt. Er kan altijd iets onverwachts gebeuren en we zullen de voet niet van het gas halen tot het gedaan is.”

admin