Home » Actueel » Abiteboul en Marko opnieuw verwikkeld in woordenstrijd

Abiteboul en Marko opnieuw verwikkeld in woordenstrijd

Red Bull Racing en Renault hebben na tien jaar hun samenwerking beëindigd, maar nog altijd is er animositeit tussen de twee merken. In de afgelopen dagen ontstond een nieuwe woordenstrijd tussen Renault’s Managing Director Cyril Abiteboul en Red Bull’s Dr. Helmut Marko. Die concentreerde zich nu op de communicatie van Red Bull Racing in de media over de veelbelovende performancecijfers van de Honda power unit voor 2019. Die werden impliciet of expliciet afgezet tegen die van haar inmiddels voormalig motorleverancier. Dat tot ergernis van Abiteboul, die het merk beticht van “leugens”.

“Onze simulaties laten zien dat we er veel beter uitzien met de huidige Honda-motor”, stelde Dr. Helmut Marko eerder.

Abiteboul gelooft daar niet veel van.

“Honda ligt 27 kilowatt [zo’n 27 pk] achter ons. Ik weet wat Red Bull zegt, maar ze verhullen de feiten. Ze manipuleren de data.”

“Ik begrijp de communicatiestrategie, maar er zijn geen feiten. Het zal duidelijk worden dat Honda nog steeds achter ons ligt. Ze hebben echt niet plotseling 20 kilowatt gevonden.”

Over zijn eigen power unit stelt Abiteboul dat Renault nog 15 tot 20 kilowatt [20-27 pk] mist ten opzichte van Mercedes en Ferrari.

“We missen nog 15 to 20 kilowatt aan motorvermogen, wat onder bepaalde omstandigheden kon worden gecompenseerd door het Red Bull-chassis”, stelt Abiteboul.

“In de kwalificatie schatten we onze achterstand op 40 kilowatt [53 pk] en dat is aanzienlijk. Daarom is de belangrijkste focus op de motorontwikkeling.”

“Volgend jaar wil ik niet moeten zeggen dat we te veel vermogen misten in de kwalificatie. Er is geen reden waarom we het gat naar Mercedes en Ferrari in de winter niet kunnen dichten.”

Dr. Helmut Marko reageerde op vrijdag schamper op de opmerkingen van Abiteboul.

“Meneer Abiteboul mag lekker verder gaan met dagdromen”, stelt hij, “volgend jaar zullen we duidelijk zien wat er op tafel ligt. Voor ons werd op een gegeven moment duidelijk dat Renault ons geen winnende motor kan leveren. Met hun budget kunnen ze het niet opnemen tegen Ferrari en Mercedes.”

“We moesten iets doen. Nu hebben we voor het eerst in onze 15-jarige geschiedenis hebben we een fabrieksmotor. Dit is de juiste weg voor Red Bull en Toro Rosso om zich verder te ontwikkelen.”

Marko wilde niet ingaan op Abiteboul’s bewering dat Honda 20 kilowatt achter Renault zou liggen.

“We hoeven dit niet te bespreken. Volgend jaar zullen we zien waar we staan.”

“In het afgelopen seizoen heeft Honda zich stapsgewijs verbeterd. Veel van de gridpenalty’s waren berekend, omdat we steeds wilden ontwikkelen en nieuwe dingen wilden testen.”

Red Bull werkt in Milton Keynes inmiddels al hard met de Honda-data in de voorbereiding van de RB15.

“Milton Keynes heeft alle technische data al, de motordimensies, het gewicht, de transmissie, dat alles. De Honda-motoren gebruiken onze versnellingsbakken al. We staan er heel goed voor.”

F1-Planet.com