Home » Actueel » Abiteboul: “Jammer dat het niet gewerkt heeft met McLaren”

Abiteboul: “Jammer dat het niet gewerkt heeft met McLaren”

Renault F1-teambaas Cyril Abiteboul heeft gezegd dat er gemiste kansen zijn waar het gaat om het partnership met McLaren. Het team uit Woking werd in 2018 klantenteam van Renault en is dit seizoen het enige team naast het Renault F1 Team dat gebruik maakt van de power units van de Franse fabrikant. Tot een verdieping van de samenwerking kwam het echter niet. McLaren maakte vorige week haar besluit bekend dat ze vanaf 2021 weer uitkomt met Mercedes-motoren.

Abiteboul had zich meer voorgesteld van de samenwerking met McLaren. De beide teams waren in de afgelopen seizoenen echter vooral elkaars concurrenten. Ze raceten in hetzelfde segment van het startveld en om dezelfde posities. Dit seizoen is de inzet verhoogd nu de positie van best of the rest voor het grijpen is en McLaren een nog serieuzere tegenstander is voor het Renault fabrieksteam.

Voor een eventuele nieuwe contractperiode na het huidige contract tot 2020 stuurde Renault aan op een intensieve samenwerking tussen de twee teams, waarbij data zou worden gedeeld, onderdelen gezamenlijk zouden worden ontwikkeld en kennis gedeeld over bijvoorbeeld de integratie van de power unit in het chassis. McLaren zag daar echter van af en verkoos een traditionelere relatie als klantenteam.

“Ik denk dat we samen sterker zouden zijn geweest als we het gebaseerd hadden op onze benadering van het partnership”, zei Abiteboul, “dus zonder die benadering zijn we zwakker dan we hadden kunnen zijn en het is een gemiste kans, maar niet iets dat ons in een heel andere positie zou hebben gebracht dan de positie waarin we nu zitten.”

“Het is niet heel erg. We hadden alleen een bepaalde ambitie om die relatie naar een meer strategisch niveau te brengen, wat misschien niet echt de verwachting of de focus is van McLaren op dit moment in hun bestaan.”

“McLaren wil eenvoudigweg een heel simpele en duidelijke klantrelatie”, zei Abiteboul, “ons voorstel was er veel meer een van een partnership waarin we vele meer zouden delen: hele veel onderdelen, motorintegratie, chassisinstallatie.”

“Maar niet alleen dat, voor mij had het doel van die relatie kunnen zijn om meer synergieën te creëren in de uitrusting, in de installatie, in faciliteiten, maar ook in het licht van de richting waarin de Formule 1 zich begeeft met standaard onderdelen, open source onderdelen en voorgeschreven ontwerponderdelen.”

“Op dit moment gebeurt er niets tussen ons en McLaren op die gebieden [gezamenlijke ontwikkeling, data delen], dus er is geen verandering en geen verbetering, maar we worden er ook niet slechter van. We moeten onze zaken op orde brengen en blijven doorwerken zoals we gewend zijn.”

“Wat we voorstelden aan McLaren was wat ongebruikelijk –  iets meer open-minded over de manier over hoe teams kunnen samenwerken. We zien het fantastische model van Haas en Ferrari en zij hebben het weer laten werken en het model dat we voorstelden was gewoon een ander model van samenwerking tussen twee teams.”

“Dus het is een gemiste kans, maar we weten ook wat we moeten doen en we zijn in alle aspecten volledig toegerust om op eigen benen te staan als team.”

Abiteboul stelde dat McLaren geen enkele belangstelling had getoond om de overeenkomst na 2020 te verlengen.

“Ons voorstel was eenvoudigweg: ‘hoe gaan we onze volgende reis samen vormgeven?'”, zegt Abiteboul daarover.

“Behalen zij P4, pakken wij P4? Ik weet het niet, maar we zijn exact op hetzelfde niveau en de sleutelvraag voor ons is niet het gevecht tussen ons, het gaat erom hoe we het gat naar de topteams gaan overbruggen?”

“Dat was het enige unieke selling point van een vernieuwd partnership samen, maar er was geen belangstelling [van McLaren] – het zij zo.”

F1-Planet.com