Home » Actueel » Albon bevestigd door Toro Rosso

Albon bevestigd door Toro Rosso

Formule 2-coureur Alexander Albon is op maandag door Scuderia Toro Rosso bevestigd als de teamgenoot van Daniil Kvyat in 2019. Het Italiaanse team is daarmee na McLaren, Williams en Sauber het vierde team met een volledig nieuwe line-up.

Albon stond al een aantal weken in de belangstelling van Toro Rosso, maar tekende pas onlangs een meerjarig contract bij Nissan e.dams Formule E-team. De Brits/Thaise coureur was er vanaf het moment dat Red Bull belangstelling toonde duidelijk over dat zijn hart lag bij het racen in de Formule 1. Het feit dat hij ontbrak de pre-season Formule E-test in Valencia leek al te impliceren dat een voortijdige beëindiging van het contract met Nissan in de lucht hing, maar desondanks werd hij ondanks de gesprekken met Red Bull door Nissan bevestigd op de inschrijvingslijst voor het Formule E-seizoen 2018/2018. Op maandag werd echter duidelijk dat de coureur met hulp van Red Bull tot een schikking is gekomen met het merk. Daarmee was de weg vrij voor Albon om te tekenen bij Toro Rosso.

Albon was heel blij met de niet verwachte kans in de Formule 1 als de opvolger van Brendon Hartley bij het team.

“Het is zo’n geweldig gevoel om te weten dat ik volgend jaar in de Formule 1 rijd”, zei Albon, “gedurende mijn single seater carrière heb ik een aantal ups en downs gekend. Ik werd in 2012 door Red Bull ontslagen, dus toen wist ik dat mijn weg naar de Formule 1 veel zwaarder zou worden. Ik heb heel hard gewerkt en probeerde elke keer dat ik in de auto stapte indruk te maken en ik moet Red Bull en Dr. Marko enorm bedanken voor hun geloof in mij en dat zij mij een tweede kans geven.”

“Ik ben altijd gek van autosport geweest en sinds ik voor het eerst in een auto zat, is het mijn droom geweest om in de Formule 1 te rijden. Om deze kans te krijgen, is gewoon ongelooflijk.”

Teambaas Franz Tost is onder de indruk van Albon en blij dat hij de coureur aan zijn team kan toevoegen.

“Alexander had een indrukwekkend seizoen in de Formule 2 in 2018. Hij won vier races en finishte als derde in het kampioenschap. Met de manier waarop hij vele rivalen kan inhalen in de races heeft laten zien dat hij klaar is en gerijpt om te racen in de Formule 1. Scuderia Toro Rosso kijkt uit naar 2019, want met Daniil en Alex hebben we twee jonge, heel sterke en competitieve coureurs.”

Alexander Albon begon zijn carrière op de karts. Hij was van 2012 tot 2016 onderdeel van Red Bull’s Young Driver Programme. Hij eindigde in 2016 als tweede in het GP3-kampioenschap achter Charles Leclerc. Dit jaar eindigde hij in zijn tweede jaar in de Formule 2 als derde in het kampioenschap. Albon werd geboren in Londen, maar racet onder een Thaise racelicentie en is daarmee volgend jaar de eerste Thaise coureur in de geschiedenis op de F1-grid sinds Prince Bira, die racete in de jaren ’50.

F1-Planet.com