Home » Actueel » Albon blijft in 2020 bij Red Bull Racing

Albon blijft in 2020 bij Red Bull Racing

Red Bull Racing behoudt Alexander Albon als coureur voor 2020. Dat heeft het team op dinsdag bevestigd. De Thaise Brit maakte in pas zijn eerste F1-seizoen na de zomerbreak de overstap van Toro Rosso naar Red Bull Racing en maakte daar sindsdien een indrukwekkende ontwikkeling door. Hij behaalde sindsdien al 68 punten en steeg in de stand bij de coureurs naar de zesde plaats. Hij finishte elke race die hij reed in de top-6.

Teambaas Christian Horner stelde dat Albon alles heeft gedaan om zijn contractvernieuwing te verdienen.

“Alex heeft uitzonderlijk goed gepresteerd sinds zijn debuut bij het Team in België en zijn resultaten – zeven finishes in de top-zes – spreken voor zich”, zei hij, “Het is buitengewoon moeilijk om dat niveau van consistentie te ontkennen en in combinatie met een groeiende reputatie als een volhardende, fel toegewijde racer, heeft Alex bewezen dat hij het volledig verdient om zijn vooruitgang met Aston Martin Red Bull Racing voort te zetten. Er is nog veel potentieel om te ontginnen en we kijken ernaar uit om Alex in 2020 naast Max te zien.”

Albon is heel blij met zijn eerste, volledige seizoen bij Red Bull in 2020.

“Ik ben erg enthousiast om volgend jaar weer samen te werken met Max en ik weet hoe gelukkig ik ben dat ik deze kans krijg”, zei de 23-jarige coureur, “Ik ben enorm dankbaar dat Red Bull haar vertrouwen in me heeft gesteld en in mijn resultaten heeft geloofd sinds ik bij het team kwam en dat ze me volgend jaar in de auto houden is iets heel groots. Dit jaar was een ongelooflijk jaar voor mij en het was al een grote stap om halverwege het seizoen de oproep van Red Bull te krijgen, dus nu zal ik de lessen van dit seizoen en de ervaring gebruiken om me te verbeteren en vooraan mee te vechten in 2020.”

F1-Planet.com