Home » Actueel » Albon overwoog te stoppen na Red Bull-exit in 2012

Albon overwoog te stoppen na Red Bull-exit in 2012

Toro Rosso-coureur Alexander Albon heeft toegegeven dat hij overwoog om zijn racecarrière te beëindigen nadat hij in 2012 moest vertrekken bij Red Bull’s Junior Programma. Albon maakte in dat jaar een moeilijk eerste jaar door in de Formule Renault. De Thais Britse coureur besloot uiteindelijk te volharden, reed nog twee seizoenen in de Formule Renault 2.0 met KTR en promoveerde via het Formule 3-kampioenschap in 2016 naar de GP3 Series, waar hij in 2016 als tweede eindigde in het kampioenschap. In het afgelopen seizoen overtuigde hij zijn voormalige bazen met de derde plaats in de eindstand in zijn tweede seizoen in de Formule 2.

Het had niet veel gescheeld of het zou van die successen niet zijn gekomen, stelt Albon nu.

“Het [2012] was om talloze redenen een moeilijk seizoen voor mij, niet in de laatste plaats vanwege mijn resultaten, maar het maakte dat ik nog veel harder ging werken.”

“Ik stond op het punt om helemaal met het racen te stoppen. Sindsdien wist ik dat ik iedere keer dat ik reed indruk moest maken en gelukkig gaf Dr. [Helmut] Marko me een tweede kans.”

“Ik heb nooit opgegeven. Ik moest erin geloven dat het nog steeds kon lukken”, zei hij, “dat gezegd hebbende, ik wist dat mijn kans om de F1 te bereiken heel klein was omdat ik niet genoeg budget had.”

Albon was uiteindelijk zelf verrast door de kans die hij kreeg om alsnog in de F1 te debuteren. Hij had op het moment dat Red Bull belangstelling toonde al een contract getekend bij Nissan e.dams in de Formule E.

“Realistisch gezegd was de enige kans via Toro Rosso/Red Bull, maar zoals we allemaal weten is het niet gemakkelijk om indruk te maken op Dr. Marko!”.

Albon was heel blij toen hij bevestigd kreeg dat hij in 2019 op de F1-grid zou staan.

“Ik was superblij, want ik heb op dit moment gewacht sinds ik zes jaar oud was”, zegt Albon, “ik kan niet zeggen dat het helemaal uit het niets kwam, want ik heb in de afgelopen maanden geprobeerd de situatie met Nissan e.dams op te lossen om me in staat te stellen om naar Toro Rosso te gaan.”

“Ik kan nog steeds niet geloven dat dat uiteindelijk is gelukt.”

Albon wil zichzelf geen hoge doelen stellen voor zijn debuutseizoen.

“Het zal erom draaien elk raceweekend te maximaliseren zoals het op mijn pad komt. Ik zal tot Melbourne niet veel dagen in de auto hebben, dus het zal belangrijk zijn om zo goed mogelijk voorbereid te zijn en elke race op zich te benaderen.”

“Het zou natuurlijk leuk zijn om regelmatig voor punten te scoren en voorin mee te doen.”

F1-Planet.com