Home » Actueel » Alfa Romeo bevestigt Giovinazzi voor 2020

Alfa Romeo bevestigt Giovinazzi voor 2020

Alfa Romeo Racing heeft op maandag bevestigd dat Antonio Giovinazzi ook in 2020 de teamgenoot van Kimi Räikkönen zal zijn bij het team. De Italiaan is bij het team bezig aan zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 en heeft vooral in de tweede seizoenshelft duidelijke stappen vooruit gemaakt. Hij reed in de punten in Italië en Singapore en verbeterde zijn kwalificatiescore ten opzichte van zijn ervaren teamgenoot Kimi Räikkönen tot 10-8.

Voor Alfa Romeo was de zichtbare groei van de Italiaan voldoende reden om hem voor 2020 opnieuw aan zich te verbinden.

“Antonio heeft het dit jaar echt heel goed gedaan en ik ben heel blij dat ik kan bevestigen dat hij bij Alfa Romeo Racing zal blijven in 2020”, zei teambaas Frédéric Vasseur.

“De manier waarop hij is geïntegreerd in het team en zich op constante wijze heeft verbeterd in zijn eerste volledige seizoen in de sport is heel veelbelovend en we kunnen niet wachten tot we zijn volledige potentieel kunnen ontsluiten nu we zullen blijven samenwerken.”

“Antonio heeft zich bewezen als een heel snelle coureur, zelfs naast een zwaar benchmark als Kimi en wij verwachten dat hij zich nog verder zal ontwikkelen naarmate zijn ervaring toeneemt. Zijn technische feedback, werkethos en positieve benadering zullen ons helpen om ons team vooruit te stuwen en dat zal ook gelden voor de constante van een ongewijzigd rijdersduo voor volgend seizoen.”

Giovinazzi was heel blij met zijn contractverlenging.

“Ik ben heel blij dat ik in 2020 bij het team blijf. Ik ben dankbaar voor de ongelooflijke hoeveelheid steun die ik in mijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 heb ontvangen. Iedereen in dit team is aan mijn zijde gebleven sinds ik bij het team kwam en ik kijk er echt naar uit om onze reis samen voort te zetten. We hebben dit jaar veel geleerd en ik heb er vertrouwen in dat we volgend jaar een grote stap vooruit kunnen zetten. Ik zal dan geen rookie meer zijn, dus er zullen geen excuses voor mij zijn: ik wil vanaf het begin van het kampioenschap competitief zijn en het vertrouwen dat het team in mij heeft gesteld terugbetalen.”

De bevestiging van de verlenging van het contract van Giovinazzi bij Alfa Romeo betekent dat de deur naar een Formule 1-stoeltje in 2020 voor Nico Hülkenberg definitief gesloten lijkt. De Duitser gaf in Austin nog aan Alfa Romeo als de enige reële mogelijkheid te zien om volgend jaar in de Formule 1 te blijven aangezien hij Williams niet als een serieuze optie ziet.

F1-Planet.com