Home » Actueel » Alfa Romeo: “Geen tests voor Schumacher in 2020”

Alfa Romeo: “Geen tests voor Schumacher in 2020”

Mick Schumacher zal in 2020 geen deel uitmaken van Alfa Romeo’s test line-up. Dat heeft teambaas Frédéric Vasseur gezegd. Schumacher werd in het afgelopen jaar coureur in de Ferrari Driver Academy en testte tijdens de in-season test in Bahrein achtereenvolgens voor Alfa Romeo en Ferrari.

Alfa Romeo is zelf sinds dit jaar nog dichter tegen de Scuderia gepositioneerd nadat het merk, dat eveneens onderdeel is van het FIAT Chrysler concern, naamgever werd van het voormalige Sauber F1 Team. Desondanks zal Schumacher in 2020 niet voor het team uitkomen, stelt Vasseur.

“Volgend jaar zullen er geen aanvullende tests zijn”, bevestigde Vasseur, die stelt dat Schumacher zich in 2020 zal moeten concentreren op zijn seizoen in de Formule 2. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher kende een moeilijk debuutseizoen in de Formule 2. Hij behaalde één overwinning in Hongarije, maar dat was tevens zijn enige podiumfinish. Hij eindigde het kampioenschap op de twaalfde plaats.

“Allereerst moet Mick de Formule 2 winnen of goed presteren, maar dat is ongelooflijk moeilijk gezien de omstandigheden en de druk”.

“We volgen zijn verrichtingen en zijn vooruitgang, samen met Ferrari.”

Alfa Romeo heeft voor 2020 haar huidige rijderduo Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi behouden. Het team wachtte tot laat in het seizoen met het bevestigen van haar plannen met haar rijdersduo.

“Tien jaar geleden wilden de teams hun coureurs in februari aankondigen,” zei Vasseur, “We hadden nooit haast, dus we konden de druk op het team en op Antonio handhaven.”

Ferrari heeft nog geen plannen aangekondigd voor de de 20-jarige coureur.

F1-Planet.com