Home » Actueel » Alfa Romeo introduceert grote upgrade in Silverstone

Alfa Romeo introduceert grote upgrade in Silverstone

Alfa Romeo Racing introduceert in Silverstone haar eerste grote upgrade van 2019. Het team uit het Zwitserse Hinwil introduceerde tot nu toe steeds wat kleine updates van haar C38, maar in Engeland volgt de eerste, grote aërodynamische upgrade met aanpassingen aan voorvleugels, vloer en de bargeboard sectie.

Het team kende sterke weekends in Frankrijk en Oostenrijk en hoopt met de upgrade van Silverstone de strijd aan te gaan met McLaren.

“Ik denk dat we een goede stap vooruit hebben gezet in de laatste twee of drie races”, zegt teambaas Frédéric Vasseur, “we moeten nog wat snelheid winnen om de strijd aan te kunnen met de McLarens. Dat zal het volgende doel zijn.”

“We hebben een nieuw pakket voor Silverstone en wat extra updates voor Duitsland en Hongarije, maar we moeten realistisch zijn. Iedereen pusht als een gek en zij [Alfa’s concurrenten] zullen ook iets brengen.”

Alfa Romeo kampte tot nu toe in het seizoen vaak met bandenproblemen. Evenals veel teams had het team het moeilijk om de banden in het juiste temperatuurwindow te brengen. In de warme races van Frankrijk en Oostenrijk ging dat beter, maar dat zijn geen garanties, weet Vasseur.

“Soms denk je op zondagavond dat je slimmer geworden bent, maar de volgende vrijdag sta je nergens. We moeten kalm blijven en er alles aan blijven doen. Ik weet niet zeker of we al onze vragen over de banden opgelost hebben.”

In Oostenrijk had het team een flinke opsteker door voor het eerst dit seizoen met twee auto’s in de punten te finishen. Antonio Giovinazzi behaalde zijn eerste WK-punt en dat is bemoedigend voor het team.

“Antonio kan nu ook punten scoren, dus dat is goed voor het team. Hij heeft het nodig, want in de laatste races was hij heel sterk in de kwalificatie. Hij evenaarde Kimi. Tegelijkertijd waren de races wel wat moeilijker, dus het was belangrijk voor hem om punten te scoren.”

“Hij zal zich nu in ieder geval niet meer hoeven afvragen of hij wel in de punten kan rijden. De snelheid was er en hij heeft een heel sterke race gereden. Het was een belangrijke stap in zijn seizoen.”

Vasseur zou na het behalen van zijn eerste punt de schaar zetten in een van de lange lokken van de Italiaan, waarvan hij al vaak had gezegd dat hij ze af moest knippen en had gegrapt dat hij ze eraf zou halen als hij in de punten zou finishen. Giovinazzi zou eraan toegeven en beloofde dat zijn teambaas de schaar ter hand mocht nemen. Zo geschiedde. De schaar ging erin en de coureur uit Martina Franca moest een behoorlijke pluk missen.

Vasseur kijkt met genoegen terug op de race op de Red Bull Ring.

“We stonden met onze auto’s op de zesde en zevende plaats op de grid en het doel was om in de punten te finishen. We wisten voor de race dat het moeilijk zou worden om [Sebastian] Vettel en [Pierre] Gasly achter ons te laten. We hadden de top-6 auto’s voor ons plus de twee McLarens. Ik denk dat het min of meer het beste was dat we hadden kunnen bereiken. Dus laten we afwachten hoe het de volgende keer gaat.”

Räikkönen kwam in de beginfase sterk op en reed zelfs kortstondig op de vierde plaats, maar zou sneller door zijn banden heen zijn in een poging om zich zijn snellere achtervolgers achter zich te houden.

“Hij had een goede start, maar misschien was hij iets te optimistisch in de eerste ronden”, stelt Vasseur, “wij reden op de softs en we moesten voorkomen dat we de banden beschadigden, maar ik kan de situatie wel begrijpen. Het was een mooi gevecht voor hem.”

 

F1-Planet.com