Home » Actueel » Alfa Romeo stelt Monchaux aan als Technisch Directeur

Alfa Romeo stelt Monchaux aan als Technisch Directeur

Alfa Romeo Racing heeft haar huidige Hoofd Aërodynamica Jan Monchaux benoemd tot haar nieuwe Technisch Directeur. Monchaux volgt bij het team Simone Resta op, die het team aan het einde van de maand zal verlaten en terug zal keren naar Ferrari, waar hij tot 2018 Hoofdontwerper was. Monchaux zal de positie vanaf 1 augustus innemen.

Teambaas Frédéric Vasseur bevestigde de promotie van Monchaux en bedankte Simone Resta.

“Ik wil Simone bedanken voor zijn bijdrage aan de vooruitgang van het team en wens hem het allerbeste voor zijn toekomstige benoemingen”, zei hij, “wat Jan betreft, ik ben heel blij dat hij de rol van Technisch Directeur gaat vervullen. Hij heeft tot nu toe briljant werk geleverd en ik heb er vertrouwen in dat hij onze technische groep kan leiden nu het team haar reis naar boven voortzet.”

Monchaux is blij en vereerd met de kans bij het team.

“Ik ben heel blij met deze nieuwe uitdaging en ik kijk ernaar uit om in mijn nieuwe rol te beginnen. De eigenaren, directie en teambaas brengen een eenvoudige, maar sterke boodschap aan het hele bedrijf: ze waarderen continuïteit en geloven in het bestaande team en het werk dat we hebben gedaan. Het is nu aan ons om hun gelijk te bewijzen, maar ik ben ervan overtuigd dat onze toekomst er helder uitziet.”

Monchaux kwam in april 2018 naar Sauber na een periode van vijf jaar bij Audi’s World Endurance programma. Daarvoor werkte hij twee jaar bij Ferrari als teamleider aërodynamica. Eenzelfde rol vervulde hij eerder bij Toyota.

 

F1-Planet.com