Home » Actueel » Alfa Romeo’s Technisch Directeur Resta keert terug naar Ferrari

Alfa Romeo’s Technisch Directeur Resta keert terug naar Ferrari

Alfa Romeo’s Technisch Directeur Simone Resta zal het team aan het einde van deze maand verlaten en zal terugkeren naar Ferrari. Alfa Romeo bevestigde het vertrek van haar technisch leider op woensdag. Er deden al langer geruchten de ronde dat Resta, die in 2018 in het spoor van de versterkte samenwerking tussen Ferrari en het toenmalige Sauber F1 Team naar Hinwil verhuisde om het team te versterken, terug zou keren naar zijn oude werkgever toen die het spoor voor de technische ontwikkeling van de SF90 in de voorbije weken wat bijster raakte.

Nu is duidelijk geworden dat de overgang van Resta er dan toch zal komen. De Italiaan werkte eerder van 2001 tot 2018 bij de Scuderia en vervulde daar van 2014 tot zijn vertrek medio vorig jaar de rol van hoofdontwerper. In die rol was hij mede verantwoordelijk voor de opmars waarmee het team voor het eerst sinds 2012 weer om de wereldtitel kon strijden, eerst met de SF70-H van 2017 en vorig jaar met de SF71-H.

Op last van de reglementen zal hij verplicht een afkoelperiode van een halfjaar uit moeten zitten en zal zich dus niet vóór het begin van 2020 bij de Scuderia kunnen voegen.

Het is nog niet bekend welke rol Resta op zich zal nemen, maar de verwachting is dat hij de rol van Technisch Directeur zal overnemen van teambaas Mattia Binotto, die dit jaar de rol van teambaas en technisch eindverantwoordelijke combineert.

Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur bedankte Resta voor zijn waardevolle bijdrage.

“Ik wil Simone bedanken voor zijn bijdrage aan de vooruitgang van het team en ik wens hem al het beste voor zijn toekomstige benoemingen”, stelde Vasseur.

Alfa Romeo Racing zal haar huidige Hoofd Aërodynamica Jan Monchaux promoveren om de positie van Technisch Directeur van Resta bij het team over te nemen.

F1-Planet.com