Home » Actueel » Alonso: “De nieuwe McLaren in alle opzichten een stap vooruit”

Alonso: “De nieuwe McLaren in alle opzichten een stap vooruit”

Fernando Alonso heeft na zijn eerste kennismaking met de nieuwe McLaren MCL34 tijdens de eerste testdag van de in-season test in Bahrein gezegd dat die in alle opzichten een stap vooruit is ten opzichte van de auto waarmee hij in 2018 reed. Alonso zette eind vorig jaar in ieder geval voorlopig een punt achter zijn actieve Formule 1-carrière om zich te richten op het vervolmaken van zijn Triple Crown-ambitie met deelnames in de Indianapolis 500 en de 24 Uur van Le Mans, maar zou als ambassadeur betrokken blijven bij McLaren en in Bahrein toch voor het team testen.

Alonso neemt namens McLaren de tweedaagse Pirelli-test voor zijn rekening. McLaren stelt daarbij een chassis ter beschikking waarbij Pirelli het programma bepaalt voor de ontwikkeling van de banden voor 2020.

Hij was na afloop, ondanks veel verloren baantijd als gevolg van regen, heel positief over zijn dag.

“Vandaag was een positieve dag in de auto”, zei Alonso, “het is altijd leuk om een Formule 1-auto te besturen, want het zijn de snelste auto’s ter wereld, dus als coureur is het heel leuk om de snelheid en adrenaline te voelen. Zelfs met de regen in het midden van de dag was het een goede dag.”

“De auto is in alle opzichten een stap vooruit ten opzichte van vorig jaar. De auto heeft meer grip, heeft minder drag op de rechte stukken, de motor is een stap beter, dus over het geheel gaat het pakket de goede kant op en we zitten dichter bij de voorkant van het veld. We zagen in de eerste twee races dat er nog steeds een stap te zetten is als je wilt strijden met de top-3-teams, maar als eerste stap is het een goede basis en er is een goed ontwikkelingsprogramma.”

“Het was goed om te zien dat het een positief weekend voor ons was in Bahrein in het afgelopen weekend en hopelijk duurt dat de rest van het seizoen voort.”

Alonso zei ook na het aanvoelen van de nieuwe McLaren geen spijt te hebben van zijn besluit om te stoppen.

“Ik heb geen spijt van mijn besluit om te stoppen met racen in de Formule 1 en ik ben heel blij voor het team”, zei hij.

F1-Planet.com