Home » Actueel » Alonso gaat testen voor Dakar 2020

Alonso gaat testen voor Dakar 2020

Fernando Alonso gaat op drie verschillende plekken in de wereld testen voor een eerste deelname aan de Dakar rally in 2020. De Spanjaard zal een intensief trainingsprogramma gaan volgen met Toyota. Hij zal in het komende najaar gaan testen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten om optimaal voorbereid te zijn voor de rally die in januari 2020 zal worden verreden in Zuid-Amerika.

Alonso kreeg in maart een eerste voorproefje van het rijden in woestijnomstandigheden. Hij reed in een Toyota Hilux en heeft zich sindsdien verder bekend gemaakt met de auto.

Als onderdeel van zijn trainingsprogramma zal hij deelnemen aan de vijfde ronde van de Cross-Country Series in Zuid-Afrika, de Harrismith 400. Toyota stelt dat zijn deelname daar een “niet-competitieve, eerste deelname” zal zijn.

Alonso heeft na deelnames in Le Mans en Indianapolis zin in dit nieuwe avontuur.

“Ik heb eerder dit jaar voor het eerst geproefd van off-road rallyrijden en het gaf me een goed gevoel waar ik een vervolg aan wil geven”, zei Alonso, “ik wist dat het een totaal andere ervaring zou zijn met een steile leercurve, maar de Hilux voelde gewoon geweldig. Het gaf me zo snel zo veel vertrouwen en ik verbeterde me rondje na rondje.”

“Ik kijk echt uit naar de komende maanden van training, de Hilux te leren kennen en met het team te werken. Ik heb altijd gezegd dat ik nieuwe uitdagingen wil aangaan in andere disciplines en ik zit in een geweldig team om dat te doen.”

F1-Planet.com