Home » Actueel » “Alonso in 2019 met McLaren in IndyCar”

“Alonso in 2019 met McLaren in IndyCar”

Fernando Alonso zou in 2019 met McLaren de overstap kunnen maken naar de IndyCars. McLaren maakt serieus werk van een fulltime IndyCar-project voor haar tweevoudig wereldkampioen die op dinsdag bekendmaakte in 2019 niet in de Formule 1 te zullen racen. Dat heeft IndyCar Series directeur Mark Miles bevestigd.

Van de Spanjaard is bekend dat hij zijn zinnen heeft gezet op de Triple Crown, de heilige graal in de autosport die wordt gevormd door overwinningen in de Grand Prix van Monaco, de 24 Uur van Le Mans en de Indianapolis 500. Alleen laatstgenoemde ontbreekt nog op zijn indrukwekkende palmares. In 2017 nam hij voor het eerst deel aan de Indy 500 en lag toen een aantal ronden aan de leiding voordat hij in de slotfase moest opgeven met een technisch probleem.

In mei was er voor het eerst sprake van dat McLaren mogelijk een fulltime IndyCar-team zou willen uitrusten na de gelegenheidsdeelname met Andretti Autosport in de Indy 500 van 2017. Er zou gesproken zijn met Scott Dixon om hem samen met Alonso een team te laten vormen. De geruchten werden gevoed door de aanwezigheid van Michael Andretti bij de Grand Prix van Canada. Het team heeft sindsdien geen uitspraken meer gedaan over het project, temeer omdat het erg gevoelig lag bij een deel van het team in Woking.

Het team werkt volgens Miles wel degelijk aan een inschrijving.

“De aankondiging van vandaag [van Alonso’s vertrek uit de F1] heeft zeker de spanning onder IndyCar-fans vergroot die hopen dat Alonso in 2019 het hele kampioenschap zal rijden.”

“McLaren werkt eraan om alle noodzakelijke zaken voor elkaar te krijgen en wij steunen hen daarin.”

“Ik verwacht niet dat dit zal zijn afgerond dan dicht tegen het einde van dit jaar.”

Teambaas Zak Brown gaf eerder toe McLaren heel graag in IndyCar deel te laten nemen.

“We overwegen serieus om in IndyCar te te gaan rijden. We hebben daar al een tijdje wat onderzoek naar verricht”, zei Brown in juni, “zoals eerder gesteld, als we ons gaan bezighouden met andere vormen van autosport waarin McLaren een geweldige historie heeft, dan moeten we dat doen op een manier die in de eerste plaats geen belemmering vormt voor onze Formule 1-activiteiten. Anders zouden we het niet overwegen.”

“Het moet commercieel aantrekkelijk zijn, iets waarbij we het gevoel hebben dat we competitief kunnen zijn en het moet passen bij ons merk. Het moet aan al die eisen voldoen, niet aan een aantal ervan.”

“Het ziet er gunstig uit”, besloot hij in juni.

Het valt te bezien of het team haar inschrijving volledig op eigen kracht zal opzetten of via een link met een bestaand team, zoals ze vorig jaar de auto voor Alonso uitrustte voor Indianapolis. Met de laatste optie zou ze belangrijke tijd kunnen winnen. Carlin Motorsport, dat eerder toetrad tot IndyCar, stelde eerder dat McLaren haar plannen te laat heeft ingezet om voor de start van 2019 op eigen kracht een inschrijving met twee auto’s voor te bereiden.

F1-Planet.com