Home » Actueel » Alonso rolt Toyota bij debuut in woestijnrally

Alonso rolt Toyota bij debuut in woestijnrally

Fernando Alonso is bij zijn debuut in woestijnrally met zijn Toyota Hilux op de zijkant gerold. De Spanjaard bereidt zich met het team van de Japanse fabrikant voor op zijn debuut in ‘Le Dakar’ en nam ter voorbereiding daarop deel aan de Lichtenberg 400 in Zuid-Afrika, een ronde in de Zuid-Afrikaanse Cross Country serie. Alonso en zijn navigator konden ongedeerd uitstappen bij de crash en na het recht zetten van de Toyota hun weg vervolgen.

Alonso was voorafgaand aan zijn crash competitief. Hij plaatste zich als derde in de proloog en reed op de derde plaats toen hij na 23 kilometer in de eerste loop met de Toyota op z’n zijkant eindigde. Door de impact brak de voorruit, waardoor Alonso en zijn navigator Marc Coma de loop moesten afmaken met veiligheidsbrillen uit voorzorg.

Alonso en Coma bereikten het servicepunt waar de ruit werd gerepareerd. In de tweede loop mocht het duo met 15 minuten voorsprong starten door hun gebrek aan ervaring, maar contact met een zwerm vogels maakte dat de ruit opnieuw beschadigd raakte. Alonso en Coma bereikten de finish, maar werden door de verloren tijd niet geklasseerd.

F1-Planet.com