Home » Actueel » Alonso wint opnieuw 24 Uur van Le Mans

Alonso wint opnieuw 24 Uur van Le Mans

Fernando Alonso heeft op zondag voor het tweede jaar in successie de 24 Uur van Le Mans gewonnen. De Spanjaard, die de Toyota #8 deelde met Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima, leek lange tijd af te stevenen op de tweede plaats. Het grootste deel van de 24-uursrace werd aangevoerd door de #7 Toyota van Jose Maria Lopez, Mike Conway en Kamui Kobayashi, maar in het laatste uur sloeg het noodlot toe voor de leidende auto, die kort na elkaar twee lekke banden te verwerken kreeg. Tot dat moment had de #7 twee minuten voorsprong op de zusterauto.

De winst in de 24 Uur van Le Mans betekent voor het Toyota-trio Alonso, Buemi en Nakajima ook de winst in het eerste superseason van het World Endurance Championship.

Achter de twee Toyota’s eindigde het Russische SMP Racing als derde met coureurs Vitaly Petrov, Stoffel Vandoorne en Michail Alesjin.

Bij Toyota overheersten ondanks de dubbelzege gemengde gevoelens na het hartzeer bij de coureurs van #7. Toyota zou bezuren dat ze bij de laatste pitstop niet alle banden van de nummer 7 had gewisseld. Door een kaaptet sensor dacht het team dat het alleen de rechter voorhand was die problemen gaf, maar niets bleek minder waar. Jose Maria Lopez moest daarna opnieuw naar binnen met een leeglopende band.

In de LMP2-klasse was er een dominante zege voor de Signatech Alpine Oreca van Nicholas Lapierre, Pierre Thiriet en Andre Negrao. Zij vonden op hun weg weinig weerstand meer nadat de G-Drive Racing #36 van Jean-Eric Vergne, Roman Rusinov en Job van Uitert door een probleem met de bekabeling een marge van drie minuten inleverde. Ook voor het Orcea-team was het de tweede zege op rij.

De #38 Jackie Chan DC Racing met achter het stuur Ho Pin Tung, Stéphane Richelmi en Gabriel Aubry finishte als tweede, vóór de #28 TDS Oreca van Loic Duval, Matthieu Vaxiviere en François Perrodo.

In de GTE Pro-klasse won Ferrari voor het eerst sinds 2014, nadat de Corvette van Antonio Garcia, Jan Magnussen en Mike Rockenfeller in de pits werd gehouden na een crash van Nick de Vries in de Racing Team Nederland. Het gaf na 20 uur de leiding aan de #51 AF Corse van James Calado, Alessandro Pier Guidi en Daniel Serra.

In de GTE Am won de Keating Motorsports Ford GT met de Nederlander Jeroen Bleekemolen, Ben Keating en Felipe Fraga achter het stuur met een kleine marge op de #56 Project 1 Porsche.

UPDATE: Het Keating Ford-team verloor de GTE Am-overwinning daags na de race. Het team zou de minimale tijd die staat voor de pitstops niet hebben ingelost en kreeg daarom een tijdstraf van 55,2 seconden opgelegd. Het team valt daardoor terug tot de tweede plaats achter de #56 Project 1 Porsche 911 van Jörg Bergmeister, Patrick Lindsey en Egidio Perfetti.

F1-Planet.com