Home » Actueel » Azerbaijan op de kalender tot 2023

Azerbaijan op de kalender tot 2023

De Grand Prix van Azerbaijan blijft zeker tot 2023 op de kalender. Dat heeft Formula One Management bevestigd.

Het huidige, vijfjarige contract van het Baku City Circuit, dat doorliep tot 2020 is opengebroken en met drie jaar verlengd. F1 CEO en Minister van Jeugd en Sport, Azad Rahimov hebben die nieuwe overeenkomst op dinsdag in Baku ondertekend.

Baku werd in 2016 toegevoegd aan de F1-kalender en heeft na drie edities steeds meer een eigen karakter gekregen. De editie van 2018 zag voor het eerst ook een forse toename van het aantal toeschouwers. Er werden 31,2 procent meer toeschouwers verwelkomd dan een jaar eerder. Waar de organisatie eerst twijfels had, zag men na dat succes weer toekomst in de race.

F1 CEO Chase Carey is blij met het langere verblijf van Azerbaijan op de kalender.

“Wij zijn heel blij dat we deze overeenkomst hebben verlengd, waardoor de Grand Prix van Azerbaijan nog vele jaren op de kalender van het Wereldkampioenschap Formule 1 zal prijken”, stelt Carey.

“In heel korte tijd is deze race een van de meest populaire van het seizoen geworden. Hij produceert altijd zwaar bevochten en spectaculaire races.”

“De republiek Azerbaijan verwelkomt iedereen in de Formule 1 altijd uitstekend en de prachtige stad Baku is een geweldig decor voor de grootste autosportshow ter wereld.”

Minister Rahimov stelt dat er nooit twijfels waren over de race, want met de nieuwe overeenkomst zou die “de commerciële inkomsten maximaliseren door een toename van fanactiviteiten en een nieuwe benadering van sponsoring om onze lokale en regionale bedrijven te betrekken bij het wereldwijde platform van de Formule 1.”

“Dit is echt een dag om trots op te zijn voor ons allen”, zei Rahimov, “de afgelopen jaren waren een droom die uitkwam voor de mensen van Baku en we hebben ons raceweekend zien groeien van een eenvoudig idee tot een van de meest dramatische en spannende raceweekends in de geschiedenis van de F1.”

“Wij zijn al de gastheer geweest van een van de meest iconische momenten in de sport. Daarnaast zullen we ieder jaar steeds meer fans zien die de race van over de hele wereld bijwonen en zijn onder de indruk van hoe goed ons evenement is omarmd door de wereldwijde F1-gemeenschap.”

F1-Planet.com