Home » Reports » Barcelona in-season test dag 1: Verstappen snelste voor Sainz

Barcelona in-season test dag 1: Verstappen snelste voor Sainz

Max Verstappen heeft op dinsdag tijdens de eerste dag van de in-season test op Circuit de Barcelona-Catalunya de snelste tijd laten noteren. De Red Bull Racing-coureur bleef in 1:17.528 Carlos Sainz 0,034 seconde voor.

Twee dagen na het vallen van de vlag in Barcelona ging de pitstraat weer open voor de start van de eerste F1-test in het seizoen 2018. Met alle tien teams present zou de gelegenheid ten volle worden benut om de auto’s grondig te  evalueren, onderdelen te testen en dingen uit te proberen waarvoor tijdens de vrije trainingen geen tijd is.

Max Verstappen zou de dag besluiten met de snelste tijd van de dag. Hij zette in het laatste uur van de sessie op supersofts een 1:17.528 en verwees daarmee Carlos Sainz met een minimale marge van 0,034 seconde naar het tweede plan.

Sainz zette zijn tijd net voor het ingaan van de laatste twee uur op diezelfde, roze band.

Eerder op de dag had Verstappen op medium banden een eerste richttijd gezet. Na iets meer dan een uur in de sessie zette hij een 1:19.207. Die tijd werd na twee uur in de sessie verbeterd door Romain Grosjean, die naar buiten ging op de hypersofts.

De Haas-coureur, die in de Grand Prix al in de eerste ronde spinde, zette een 1:18.449 en was daarmee 0,758 seconde sneller.

Lewis Hamilton naderde de Haas in het laatste uur van de ochtendsesssie op de zachte band tot op 0,094 seconde.

De Engelsman reed een groot deel van de ochtend op verzoek van de FIA met een dubbel achterlicht om een verbetering van de huidige verlichting te testen.

De tijd van Grosjean zou in de middag lange tijd standhouden. Force India-testrijder Nicholas Latifi probeerde het een aantal keren op de hypersoft, maar bleef steken op de tweede tijd. Even voor 16.00 uur dook Sebastian Vettel op de hypersofts met 0,7 seconde onder de tijd van de Fransman.

Sainz’ verbetering volgde niet lang daarna. De Renault-coureur was 0,1 seconde sneller dan de Ferrari, maar moest uiteindelijk Verstappen nog net voor zich dulden.

Wie plannen had voor een last-minute aanval op de snelste tijd, kwam bedrogen uit. Sauber-tester Antonio Giovinazzi zorgde tien minuten voor het einde van de test voor een rode vlag. De sessie werd nog snel hetvat, maar de tijden vooraan bleven ongemoeid.

 

 

admin