Home » Actueel » Bell treedt terug als Technisch Directeur Renault

Bell treedt terug als Technisch Directeur Renault

Renault Sport F1 Team’s Technisch Directeur Bob Bell treedt terug uit zijn functie. Dat heeft Renault op dinsdag bekendgemaakt. De Engelsman wil het na ruim 30 jaar in de Formule 1 rustiger aan gaan doen. Hij zal op parttime basis aan het team verbonden blijven als technisch adviseur. Bell zal in zijn functie niet worden opgevolgd bij Renault. Het team stelt een voldoende agile organisatie te hebben neergezet waarbij de samenwerking tussen de beide bases in Enstone en Viry-Châtillon nu goed op dreef is.

“In een evolutie van zijn huidige rol, naast deelname in strategische projecten om de lange-termijngroei en ontwikkeling van het team te ondersteunen, zal Bob verantwoordelijkheid nemen voor het ontwikkelen van technische samenwerkingen met derde partijen om specifieke expertise en technologieën te verkennen die kunnen bijdragen aan de overall performance van het team”, stelt Renault Sport F1 Team in een statement.

In zijn nieuwe rol zal Bell direct rapporteren aan Managing Director Cyril Abiteboul. De Franse teambaas is blij dat Bell ondanks zijn stap terug uit de dagelijkse operatie aan boord blijft bij het team.

“In amper tweeënhalf jaar heeft hij geholpen om van Renault Sport een echte en gerespecteerde puntscorer te maken”, stelt Abiteboul, “Hij is ook een belangrijk onderdeel van het hart en de ziel van het team en een echte motivator voor iedereen om samen te werken en het beste uit zichzelf en elkaar te halen.”

“Als onderdeel van deze geplande transitie in het management van het team zal Bob goed gaan kijken naar hoe we kunnen samenwerken met onze partners, maar ook met de verschillende betrokkenen in de Formule 1 en in de Renault Nissan Mitsubishi Alliantie om ervoor te zorgen dat we nog verder opschuiven naar de voorkant van de grid.”

Bell keerde in 2016 terug bij Renault nadat hij eerder al betrokken was bij de succesvolle periode van de constructeur in Enstone met de kampioenschapssuccessen met Fernando Alonso in 2005 en 2006. Na de verkoop van het team door Renault aan Genii aan het einde van 2010 vertrok Bell naar Mercedes AMG, waar hij tot 2014 de technische leiding had. Daarna was hij kortstondig op consultancybasis betrokken bij Manor Racing.

Bell werd bij zijn terugkeer in Enstone verantwoordelijk voor het opbouwen van een nieuwe structuur voor het technische team. Renault moest voluit gaan voor de wederopbouw van het team nadat het team onder de Lotus-vlag fikse aders had moeten laten op het personele vlak.

F1-Planet.com