Home » Actueel » Binotto blijft bij timing van positiewisselingen

Binotto blijft bij timing van positiewisselingen

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft na afloop van de Grand Prix van Spanje gezegd dat hij nog altijd achter de timing van de besluiten voor de positiewisselingen staat die Ferrari in de race doorvoerde. Ferrari kwam na de race in de media onder vuur te liggen voor de strategische keuzes die ze tijdens de race maakte. Het team wachtte lang met het doorwisselen door de coureurs om de snellere van de twee vrij baan te geven, eerst liet ze de snellere Charles Leclerc tot de twaalfde ronde in de race zijn positie houden achter Sebastian Vettel, die al sinds de start met een vlak kantje op zijn banden reed en even later duurde het opnieuw ronden voordat Vettel er door zijn teamgenoot voorbij werd gelaten toen die duidelijk sneller was op de medium banden, waar Leclerc op de harde band reed.

“Het is nooit een gemakkelijk besluit, maar we hebben als team sinds de start van het seizoen bewezen dat we proberen ons teamresultaat te optimaliseren”, verdedigde Binotto zijn team.

“We hebben in het verleden ook al positiewisselingen gedaan en we probeerden dat vandaag ook te doen, vooral omdat we bij die start op verschillende strategieën zaten.”

“Hadden we het eerder moeten doen? Ik denk dat tegen de tijd dat je het doet, je zeker moet zijn dat de achterste coureur de snellere is, anders wissel je en heb je geen resultaat. Het kan een paar ronden duren om dat te beoordelen.”

“Aan de andere kant, Charles vocht om de derde plaats met [Max] Verstappen, want hij zat op een andere strategie met de harde banden en zou een enkele stop doen, dus het was ook voor hem belangrijk dat hij geen tijd verloor in die fase van de race.”

“Ik denk dat we simpelweg tot het juiste moment hebben gewacht en ik ben er niet zeker van dat we het eerder hadden moeten doen.”

Over het verliezen van tijd bij de eerste ronde pitstops zei Binotto:

“We hadden bij beide pitstops tegengesteld getapte wielmoeren aan de linker achterkant, zo simpel is het.”

F1-Planet.com