Home » Actueel » Binotto: “Ferrari moet interne processen herzien”

Binotto: “Ferrari moet interne processen herzien”

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft gezegd dat zijn team haar interne processen tegen het licht zal moeten houden na de motorproblemen bij zowel Sebastian Vettel als Charles Leclerc in de kwalificatie. Het team had tot aan de kwalificatie een heel sterk weekend doorgemaakt en begon als favoriet voor pole-position aan de sessie, maar al heel vroeg in de sessie zou het team turboproblemen constateren bij de auto van Sebastian Vettel. Al in zijn outlap in Q1 meldde de Duitser een verlies van motorvermogen en het horen van een vreemd geluid bij de kleppen. Hij zou terugkeren naar de pits, waar het probleem te groot bleek om hem nog de baan op te krijgen. Niet veel later moest het team opnieuw het bodywork van een auto halen, nu bij Charles Leclerc voor het begin van Q3. Aan boord van zijn auto was een brandstoftoevoerprobleem ontstaan en hij zou in het laatste deel niet meer in actie komen. De coureurs starten door de problemen als 10e en 20e.

Het is niet voor het eerst dat Ferrari problemen ondervindt. In Oostenrijk miste Sebastian Vettel Q3 ook al door technische problemen en dat zorgde na afloop van de kwalificatie voor lastige vragen aan de teamleiding. Teambaas Mattia Binotto gaf toe dat het tijd is dat het team de interne processen die moeten zorgen voor kwaliteit van onderdelen en assemblage van de auto’s.

“We zijn kwaad op onszelf en ik zelf voel me verantwoordelijk voor wat er is gebeurd”, zei Binotto na afloop, “maar ik ben me er ook van bewust dat we kalm moeten reageren en morgen ons best moeten doen. Dat is waar we hier voor zijn.”

“Op dit moment is het hele team enorm teleurgesteld. Het spijt ons vooral voor onze coureurs die een kans hadden om iets bijzonders te doen voor de mensen in de fabriek die allemaal zo hard werken en voor onze fans.”

“We gaan een diepgaande analyse uitvoeren van wat er is gebeurd. Wat we weten is dat het twee compleet verschillende problemen zijn, geen daarvan is eerder voorgekomen.”

“De eerste indicaties van Sebastian’s auto heeft ons doen geloven dat het gerelateerd zou kunnen zijn aan een onderdeel in de intercooler. Het onderdeel is van dezelfde specificatie als die we eerder hebben gebruikt en het was nieuw gemonteerd. Charles had een probleem met de controle unit van de brandstofpomp.”

Binotto wilde niet van pech of toeval spreken dat beide coureurs in dezelfde sessie problemen ondervonden.

“Ik geloof zelf niet in geluk of pech”, zei hij, “ik denk dat het alleen een kwestie is van het verbeteren van onze interne processen.”

“Het gaat dan om processen hoe we de auto ontwikkelen, hoe we homologeren en de betrouwbaarheid evalueren. Dus het gaat niet om het circuit, niet de operatie, het gaat om de hele benadering van valideren en hoe we de auto ontwikkelen.”

“Die moeten we zorgvuldig gaan analyseren en uitvinden waarom ze zijn gebeurd en ervoor zorgen dat we ze oplossen.”

“Ik denk niet dat het één probleem is dat we moeten oplossen, maar hoe we de exercitie over het geheel benaderen en ervoor zorgen dat dit niet gebeurt.”

Binotto stelde dat ondanks de teleurstelling van de kwalificatie de race niet als verloren moet worden beschouwd. De snelheid in een rechte lijn zou de coureurs moeten helpen om posities terug te winnen in de race.

“We hebben een goede snelheid. De race daar is altijd gericht op – en ik denk dat we ons moeten concentreren op onze snelheid en we zullen simpelweg moeten proberen om door het veld naar voren te komen.”

“Sebastian heeft in de afgelopen races laten zien dat hij goed terug kan komen van de achterkant, niet helemaal van achteraan, maar ik ben er behoorlijk zeker van dat we morgen een goede race kunnen rijden.”

“Dus ik denk dat we nu nog hongeriger zijn voor een goed resultaat.”

Binotto zei zijn team “niet te rekenen op regen” en het voor nu nog niet als noodzakelijk te zien om onderdelen op Vettel’s motor te vervangen, maar het team “overweegt alle oplossingen”.

 

F1-Planet.com