Home » Actueel » Binotto: “Ferrari moet verbeteren om Red Bull voor te blijven”

Binotto: “Ferrari moet verbeteren om Red Bull voor te blijven”

Ferrari moet tot het uiterste gaan om Red Bull Racing voor te blijven. Dat heeft Ferrari-teambaas Mattia Binotto gezegd. De Scuderia voelt de hete adem van het team uit Milton Keynes in de nek nu Red Bull in de afgelopen weken een aantal effectieve upgrades op haar auto bracht en motorfabrikant Honda steeds meer vermogen wint. In de afgelopen twee races in Oostenrijk en Groot-Brittanniƫ resulteerde dat in felle duels tussen de coureurs van beide teams. Max Verstappen vocht in Oostenrijk om de overwinning met Vettel en Leclerc en deed datzelfde voor een podiumpositie op Silverstone. Beide keren had de Red Bull over het geheel genomen in de race de betere papieren. Verstappen won de race in Oostenrijk, maar viel in Silverstone terug tot de vijfde positie na een crash met Vettel.

Binotto erkende na de race in Engeland dat Red Bull in de voorbije weken sterker is geworden.

“Ze hebben zich zeker vebeterd”, stelde hij, “en als je kijkt naar de laatste twee races, dan wonnen ze in Oostenrijk en waren ze heel competitief [in Groot-BrittanniĆ«]. Ik denk dat onze pakketten heel dicht bij elkaar zitten en ik denk dat de laatste paar races dat hebben laten zien.”

“Zijn zij tweede? Zijn wij tweede? Ik denk dat we heel dicht bij elkaar zijn. Dit geeft ons een nieuwe impuls, want we weten dat we ons moeten verbeteren en we moeten in staat zijn om voor de eerste positie te vechten bij elke race, ongeacht op welk circuit het is.”

“Dat is [in Silverstone] duidelijk niet het geval geweest en vanuit dat perspectief is het teleurstellend geweest. Na de kwalificatie verwachtten we een beter resultaat, maar de snelheid was niet goed genoeg en ik denk dat er heel veel te verbeteren is.”

Ferrari staat na 10 ronden in het Wereldkampioenschap nog wel op de tweede plaats in het Constructeurskampioenschap en heeft daarin 52 punten voorsprong op Red Bull Racing, dat de derde plaats inneemt.

F1-Planet.com